начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Построиха и ми дадоха обещаното жилище. Аз го продадох

Казуси за недвижими имоти

Построиха и ми дадоха обещаното жилище. Аз го продадох

Мнениеот lana789 » 29 Ное 2006, 11:17

Здравейте, ще съм много благодарна ако ми помогнете с компетентен съвет.

Случаят е следния..Преди време (5-6 год) съм сключила договор за учредяване право на строеж със строителна фирма, Значи всичко е наред . Апартаментите са построени и т.н. Построиха коопераця и ми дадоха обещаното жилище. Аз го продадох. Явно не съм прехвърлила собствеността в-у земята защото дан.съобщеня продължават да идват при мен.

Има ли решение този проблем,? Аз нищо не притежавам там. Само земята? Мога ли да направя нещо за да не плащам тези данъци?

Благодаря Ви и спорен ден..
lana789
Нов потребител

Re: Ще помогнете ли ?

Мнениеот d_d » 29 Ное 2006, 11:48

lana789 написа: Мога ли да направя нещо за да не плащам тези данъци?

Благодаря Ви и спорен ден..

Разбира се че можете - отидете и си платете на адвокат за консултацията!
d_d
Потребител

Мнениеот georgi07 » 29 Ное 2006, 12:21

Прочете нотариалния акт там пише какво сте продали.Ако не сте продали земята логично е да си плащате данъците.Плюсът е ,че след стотина години когата сградата е вече негодна за живеене и се събори Вие ще имате земята.
georgi07
Потребител

Мнениеот portokal » 29 Ное 2006, 12:27

Аха, ще има земята, пък други ще имат правото на строеж върху нея. То не се погасява със събарянето на сградата. Освен ако не бъдат така добри да не строят отново 5 години след събарянето.
Според мен прехвърлете им идеалните части от земята или извършете отказ от собственост върху земята - в Закона за собствеността пише как става.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот georgi07 » 29 Ное 2006, 13:11

Едва ли някои от собствениците на сградата ще се съгласи да купи земята-тя просто не му трябва.Съгласен съм, че ще е най-добре да се направи отказ от правато на собственост върху нея
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси