...да ми отговори дали с нотариален акт (издаден след обстоятелствена проверка на нотариус ) имота може да се продаде...и какви евентуални пречки може да има за това?
благодаря ви и приятен уикенд
- Дата и час: 10 Яну 2025, 21:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имота може ли да се продаде с констативен нотариален акт
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Може да се прехвърля без всякакви ограничения по всички възможни правни способи. Както с всеки друг нотариален акт.
- Tzuck
- Нов потребител
Благодаря за отговора..бихте ли ми казали дали тази процедура по сдобиването ни с такъв вид нот.акт е дълга? казаха ни , че трябва да се ходи до общинната и областна управа и чак тогава при нотариус? отговаря ли това на истината?
- neli78
- Нов потребител
Да, така е - общината трябва да потвърди, че имота не е общински, а областния - че не е държавен. Отнема месеци, но ако нямате документ за собственост, какво друго Ви остава?
- ykovachev
- Активен потребител
Безкарайно съм Ви благодарнан и на Вас ...прав сте... нямаме никакъв докумен за собственост макар и земята да е наследство на баща ми...земята не е атрактивна и до сега останалите наследници не са се меркали там..ние си я обработваме и т.н... искаме да я продадем ..цената е смешна около 3000 лв... но неможем защото нямаме никакъв акт за собственост... упътиха ни към този вариан ..придобиване по давност ако така беше точния термин? има ли друг по съкратен вариант на който да се спра ?
успешен ден ...
успешен ден ...
- neli78
- Нов потребител
При липсата на документ за собственост - освен обстоятелствена проверка, по-полезен ход на този етап нямате.
Успех!
Успех!
- ykovachev
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|