Здравейте, предполагам че съм една от многото с такъв проблем. Имам наследствен апартамент(единствено жилище), което навремето е било одържавено от предишния собственик, на който е заплатена някаква си стойност, сега по закона за реституцията той ни съди вече 5 години. Първо ни съди че не му било платено оказа се че е и спечелихме делото, след няколко месеца се появи пак, само че този път по параграф че нотариалния акт е подписан не от предцедателя на общината а от зам предцедатела (така наречения подпис с запетайка). На първа и втора инстанция загубихме, сега чакаме за върховен съд. Имаме ли някакъв шанс да спечелим жилището или горим. Дядо ми не го е закупил по партийна линия, платил го е с кредит от ДСК и не знам защо ние плащаме за политиката ан държавата по онова време. Сменихме 3-ма адвокати, имам чувство че са оабсолтно не заинтересовани и че приемат като даденост че ще загубим, аз все още имам надежди нали уж приеха някаква поправка към този закон? Само че адвокатката твърди че не ни помага
Ако накой може да ми помогне пишете моля
- Дата и час: 11 Яну 2025, 00:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ! Края на една сага с одържавен имот
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
В случай че към момента на сключване на договора за покупко-продажба с който дядо Ви е закупил процесния имот, е липсвала изрична заповед от Председателя /предполагам на ОбНС/, с която Зам.Председателят да е бил оправомощен да сключва такива сделки, то сделката е недействителна. Предполагам, че именно на това основание губите делото засега. Не искам да Ви разочаровам, но това е трайна съдебна практика и решението, което имате в момента сигурно ще бъде потвърдено и на трета инстанция.
- emily_79
- Младши потребител
Да и адвокатката твърди така. Интересното е е въпросния председател наобщината е жив обаче отказва да се яви на делото и да потвърди че такава е била практиката тогава.
А мога ли да съдя новите собственици за подобрения. Например апартамента е бил без тераса, дядо ми е построил такава?
А мога ли да съдя новите собственици за подобрения. Например апартамента е бил без тераса, дядо ми е построил такава?
- joya_77
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|