начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Неспазен договор за покупко-продажба

Казуси за недвижими имоти

Неспазен договор за покупко-продажба

Мнениеот vpavlova » 09 Ное 2006, 10:59

Купила съм жилище което е вече моя собственост, но кооперацията в която се намира, не е завършена и издадена, няма акт 16. В договора за покупко-продажба пише, че срока за издаване е 24месеца от разрешението за строеж, което е издадено на 02.11.2004г. Постоянно ни лъжат, че скоро ще я издадат, но според мен няма изгледи. Живея там и тока който ползвам е на "времянка", имаме проблеми с него, тъй като сме няколко семейства и не стига за всички. Въпроса ми е може ли и по-какъв начин да си търсим правата, след като не е спазен срока за издаване, а живеем там?Предварително благодаря на всички,които ще ми отговорят!
vpavlova
Нов потребител

Мнениеот avrora » 09 Ное 2006, 11:04

Естествено, че можете, все пак важно е да кажете какво постановява договора в случай на такава забава. И изобщо има ли изрично уредени отговорности на изпълнителя в такъв случай.
avrora
Младши потребител

Мнениеот vpavlova » 09 Ное 2006, 11:21

Пише, че при неизпълнение на договора се дължи неустойка в размер 0,1% от стойността на имота. И като срок е посочен, този който писах, който изтече. Знам, че мога да си търся правата по съдебен път, но искам да попитам все пак компетентни лица какво да направя, и ще има ли някакъв резултат. Това, че живея там ще попречи ли по някакъв начин?Ако можете да ми кажете в такива случаи ква е процедурата, най-вероятно ще трябва да потърся адвокат, но питам като първоначална информация.
vpavlova
Нов потребител

Назад към Имотни казуси