начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Въпрос на тема,,строежа на съседа"??

Казуси за недвижими имоти

Въпрос на тема,,строежа на съседа"??

Мнениеот ciara » 01 Ное 2006, 19:03

Моля за съвет.Съседат ми по място току - сто заварши строежа си.
За оградата -на калкан - е залепил част от къщата си ,по висока от 2.50.Не е искал разрешение от мен като съсед.Проекта му, обаче, е бил одобрен - както разбрах в общината.Не е ли редно да е искал и моето съгласие.Kaк стои въпроса с 3 - те метра от оградата?
Права ли сам или не и как да постъпя ?
В какъв случаи не се иска разрешение от съседите?
Имало някакав нов закон,от април,които позволявал това - казаха в общината.Консултирах се с познат адвокат - не каза нищо за този закон?
Може ли някои да ме посъветва?
ciara
Младши потребител

Re: Въпрос на тема,,строежа на съседа"??

Мнениеот dolly » 01 Ное 2006, 19:47

ciara написа:Моля за съвет.Съседат ми по място току - сто заварши строежа си.
За оградата -на калкан - е залепил част от къщата си ,по висока от 2.50.Не е искал разрешение от мен като съсед.Проекта му, обаче, е бил одобрен - както разбрах в общината.Не е ли редно да е искал и моето съгласие.Kaк стои въпроса с 3 - те метра от оградата?
Имало някакав нов закон,от април,които позволявал това - казаха в общината.Консултирах се с познат адвокат - не каза нищо за този закон?

Ciarce, az kato ti gledam file - a tuka (dosieto - de, 17 mneniq), ti mai tozi forum usardno go polzuvash za bezplatna pravna pomost (e, ne che i ti ne davash).
Savetat mi e da popitash advokata si otnovo, ako ne - pak do obstinata. Te tez tvoite sasedi da ne bi da si razrushili starite ogradi i sega da gi stroqt nanovo...stoto predi vreme mai pak imashe problem sas tqh.Oops...toz pat mai e sgrada...pardon. Sto da te pita choveka- da ne bi da e nepodeleno nasledstvo.....( i vsite mu sasobstvenosti) Procheti si APK-to, pardon- ZAP i ZVAS, ama predi tova hvarli edno oche na ZUT!
dolly
Младши потребител

Re: Въпрос на тема,,строежа на съседа"??

Мнениеот dolly » 01 Ное 2006, 19:47

ciara написа:Моля за съвет.Съседат ми по място току - сто заварши строежа си.

Ciarce, az kato ti gledam file - a tuka (dosieto - de, 17 mneniq), ti mai tozi forum usardno go polzuvash za bezplatna pravna pomost (e, ne che i ti ne davash).
Savetat mi e da popitash advokata si otnovo, ako ne - pak do obstinata. Te tez tvoite sasedi da ne bi da si razrushili starite ogradi i sega da gi stroqt nanovo...stoto predi vreme mai pak imashe problem sas tqh.Oops...toz pat mai e sgrada...pardon. Sto da te pita choveka- da ne bi da e nepodeleno nasledstvo.....( i vsite mu sasobstvenosti) Procheti si APK-to, pardon- ZAP i ZVAS, ama predi tova hvarli edno oche na ZUT!
dolly
Младши потребител

Мнениеот ciara » 01 Ное 2006, 21:09

Doly, trognata sam ot vnimanieto,s koeto si prochela vaprosite mi.
Da taka e - predi vreme sasedite stroiha ograda,a sega strojat i kasta.Da , i togava imah problem, i sega imah.No fakta, che sam popitala vednaj, ne oznachava, che njamam pravo da popitam vtori pat.
Ai vaprosat mi beshe - moje li njakoi da mi pomogne sas savet - vseki ima pravo da popita.Ne se chustvai zadaljena da otgovarjash.Oste poveche - bezplatno.
ciara
Младши потребител

Назад към Имотни казуси