Здравейте!
Моля ви за помощ в следния случай: искам да закупя гараж. Собственикът е член на ЖСК и го е строил в двора на ЖСК, която има възмездно отстъпено право на строеж върху държавна емя през 1962г.
За гаража има строително разрешение, скица и разрешение за строеж. Има строителна линия и разрешение за ползване на гаража като търг. обект.
Има и нотариален акт за признаване правото на собственост за апартамента в ЖСК.
Как да удостовери собственикът собствеността върху въпросния гараж, за да мога аз да го закупя от него?
Оказа се, че никой не може да ми каже и затова се обръщам към вас с гореща молба да ми укажете някакъв начин!
Много ви благодаря!
- Дата и час: 10 Яну 2025, 23:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблем с гараж
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Собственикът на гаража трябва да си направи констативен нотариален акт удостоверяващ правото му на собственост върху гаража и после да ви го продаде, като продажбата се извършва пред нотариус.
- pinkopanter
- Потребител
pinkopanter написа:Собственикът на гаража трябва да си направи констативен нотариален акт удостоверяващ правото му на собственост върху гаража и после да ви го продаде, като продажбата се извършва пред нотариус.
Не е необходимо да се прави констативен нот.акт. При наличието на изброените от вас документи а също така при издадена скица и данъчна оценка, собственикът на гаража може да ви го продаде.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Ако за гаража няма учредено право на строеж, то той е собственост на собственика на земята, независимо, че има всякакви строителни документи.
Задайте си въпроса защо има нотариален акт за апартамента а за гаража няма?
Задайте си въпроса защо има нотариален акт за апартамента а за гаража няма?
- elenakotzeva
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|