начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

как мога да закупя имот без...

Казуси за недвижими имоти

как мога да закупя имот без...

Мнениеот hamzi4 » 22 Окт 2006, 23:06

Здравейте.Бихте ли ми казали как мога за закупя имот,който няма нотариален акт.Данъците му са плащани през последните 10 г.Няма проблем от страната на наследниците.Знам,че трябва да стане само с нотариален акт,но имотът няма дори скица и всички други документи не са вадени.Мога ли да започна аз да плащам данъците и как става това.Мисълта ми е,че след 5 години по този начин аз ще стана собственик по давност-възможно ли е това.Става въпрос за една къща в Родопите,тя е строена в махала в която нито една от къщите няма нотариален акт.На помогналите, Благодаря.
hamzi4
Нов потребител

Мнениеот scila » 23 Окт 2006, 09:09

Първо наследниците трябва да си извадят нот.акт по давност и тогава с този нот.акт да ви го продадат.На какво основание вие ще впишете имота в данъчното,ако нямате документ за собственост и не можете да го придобиете след 5 год., а след 10 год.И как те ще ви го продадат без нот.акт,след като трябва да докажат пред нотариус,че те са собственици на имота.
scila
Младши потребител

Мнениеот hamzi4 » 23 Окт 2006, 15:53

Разбрах ви,но какви документи трябва да представят,освен,че са плащани данъците,къде и колко ще им струва за да си извадят нотариален акт по давност.Мерси.
hamzi4
Нов потребител

Мнениеот hamzi4 » 23 Окт 2006, 20:28

хора, знам ,че ставам нахален,но е спешно.Хайде,кажете ми,колко струва,каде се вади и какви документи ми трябват за да се извади нотариален акт по давност
hamzi4
Нов потребител

Мнениеот lot62 » 23 Окт 2006, 21:28

Предлагам следния вариант ............: Собствениците си изкарват скица чрез заснемане на имота от кадастрална фирма. С тази скица и двама свидетеля(добре е те да са собствениците на граничещите имоти) се отива при нотариус и се вади нот.акт по обстоятелствена проверка. За цената виж наредбата за нотариалните такси.
lot62
Младши потребител

Мнениеот ostin » 24 Окт 2006, 12:38

Е, преди това се пише молба - по образец, заверява се в данъчното. вади се данъчна оценка и тогава се вади нот. акт по обстоятелствена проверка. Защо не минете през някой адвокат и да не се мъчете да го правите сам.
ostin
Потребител

Мнениеот scila » 24 Окт 2006, 13:07

Отидете при нотариус и ще ви обясни какво да направите.Молбите се взимат от общината и свидетелите са трима,а не двама.
scila
Младши потребител

Назад към Имотни казуси