начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Офис във жилищна сграда

Казуси за недвижими имоти

Офис във жилищна сграда

Мнениеот theedge » 29 Юни 2006, 12:35

Здравейте,
съседите ми са си отдали апартамента на фирма която го ползва за офис. Нямам нищо против да работят денем, но проблема е че работят и нощем. Дейността не е шумна (рекламни материали), но в един празен почти апартамент като техния, в 3 часа посред нощ, всяко едно хлопане на врата (а те сякаш са неандерталци и ги хлопат); всяко едно повишаване на тон - а те се случва да се карат доста често; и всякакви други такива неща които един нормален човек не прави нощем ни будят и превръщат в кошмар и без това кошмарните горещини. На входната врата на апартамента им няма някакви обозначителни табели че това е офис. Просто имат още един офис на публично място и тук го ползват за втори офис, за допълнителна площ. Та въпроса ми е какво мога да направя: първо никой не ме е питал дали имам нещо против фирма да се настани в съседство; кварталния полицай ми вдига рамене че нищо не можел да направи освен да си поговори със наемателя на офиса. Опитвали сме се не еднократно да се разберем с същия този наемател, но в общи линии неговата теза е че щом си плаща наема може да прави каквото си иска. МИслили сме да викаме нощем полиция, но дори и да се скарат съседите от фирмата то е за 5-10 мин, след това се утишат след малко пак се развикат за нещо, хлопнат се врати, утишат се ... и така цяла нощ.. но знам ли като дойде полицията дали няма да са се утишили? Освен това какво с оплакване да се обадя на 166: съседите ми си говорят шумно? Някак не ми звучи убедително. В същото време не мисля че е нормално в една жилищна сграда, без моето съгласие да се извършват дейности които са неприсъщи.
Моля за съдействие, мнение, или каквото и да е с което някой да ми помогне.
theedge
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 29 Юни 2006, 22:01

• Наредба за обществения ред на територията на съответната община
  • чл. 37 и 38 ЗУТ
  • чл. 15, ал. 4 ПУРНЕС вр. 235 ЗЗД
kontrol
Активен потребител

Мнениеот kitty » 30 Юни 2006, 09:50

За преустройството е необходимо е решение на Общото събрание на етажната собственост, и изрично писмено съгласие от непосредствените съседи на обекта (чл.38 ал.3 изр.2-ро от ЗУТ). Очевидно такова съгласие не е давано, за това можете да подадете жалба в РДНСК за това, че апартамента е преустроен в офис, или че жилището се ползва не по предназначение.
kitty
Младши потребител

Мнениеот theedge » 02 Юли 2006, 11:00

благодаря за отговорите, сега ако успея и да накарам мързеливите държавни служители да се размърдат....
theedge
Нов потребител

Назад към Имотни казуси