начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Съсобственост ПОМОГНЕТЕ МИ !!!!!!!!!

Казуси за недвижими имоти

Съсобственост ПОМОГНЕТЕ МИ !!!!!!!!!

Мнениеот darina_uzunova » 16 Юни 2006, 08:24

Както вече Ви писах закутихме имот - къща с дворно място.
В парцела са построени две къщина - на едната ние сме мажоритарни собственици но дворното място е съсобственост. Бившите съсобственици имат споразумение за ползване на общите части. За нас е важно да знаем СПОРАЗУМЕНИЕТО ВАЖИЛИ И ЗА НАС , защото с него ние новите съсобственици сме ощетени.
Много ви моля помогнете ми с информация.
darina_uzunova
Нов потребител

Мнениеот tixe » 17 Юни 2006, 13:19

ДА важат. Вие сте закупили имота като сте знаели, че той е съсобствен и следва да се разпореждате с снего като такъв.
Първи вариант, купувате всички останали части на имота.
Втори вариант, разваляте сделата.
За трети не се сещам. :?
tixe
Младши потребител

Мнениеот tedy_merry » 17 Юни 2006, 13:53

Най-добрият вариант е делба,стига да е възможна!
tedy_merry
Нов потребител

Мнениеот tessa » 17 Юни 2006, 14:00

Аз не мисля, че споразумението за начина на ползване на общите части Ви обвързва. Вие купувате идеална част от дворното място и ако в нотариалния Ви акт не е определено коя мислима част имате право да ползвате, следва че не сте обвързани с никакво предишно споразумение. Затова или си направете ново споразумение, или делба, ако наистина е възможна.
Аватар
tessa
Потребител

NORA

Мнениеот nora » 17 Юни 2006, 20:44

УГОВОРКАТА НАПРАВЕНА ОТ ПРЕДИШНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НАЧИН НА ПОЛЗВАНЕ НА СЪСОБСТВЕН НЕДВИЖИМ ИМОТ НЕ ВИ ЗАСЯГА ,ЗАЩОТО НЕ СТЕ СТРАНА ПО ТАКЪВ ДОГОВОР И БИ СЛЕДВАЛО ДА ИЗИСКАТЕ ДА СКЛЮЧИЕТЕ НОВ ДОГОВОР .
nora
Младши потребител

Назад към Имотни казуси