начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Ипотека и право на ползване

Казуси за недвижими имоти

Ипотека и право на ползване

Мнениеот etkata49 » 08 Сеп 2009, 15:45

Здравейте!
Със съпруга ми живеем в жилище, което е 1/2 негово и 1/2 на сестра му. Дарено им е от свекърва ми, която си е запазила право на ползване. Имаме и 2 деца. Сега искаме да се изнесем от ап. поради неразбирателства със свекървата. Тя не живее постоянно с нас, а в чужбина и си идва 1-2 годишно за по един месец. Искаме да купим нов ап., но за да ни дадат кредит на 100% искат втора ипотека на др. имот. Можем ли да ипотекираме настоящия ап. със съгласието на зълва ми или трябва и свекървата да е съгласна?
etkata49
Нов потребител

Re: Ипотека и право на ползване

Мнениеот ch3oh » 08 Сеп 2009, 16:10

На практика свекървата ща трябва да се откаже от правото си на ползване. Защо не опитате да ипотекирате жилището на собствените си родители?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот etkata49 » 08 Сеп 2009, 16:14

ch3oh написа:На практика свекървата ща трябва да се откаже от правото си на ползване. Защо не опитате да ипотекирате жилището на собствените си родители?

Там е още по-сложно! И затова питах в семейните казуси, защото ап. на майка ми тя го е купила от Държавата докато е течало делото за развод и май така не се води само нейно, ами и аз и племенницата ми имаме дялове?!
etkata49
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 08 Сеп 2009, 16:23

Вероятно "стандартният" съвет за лична среща с адвокат е най-правилен. Отидете при някой колега с целия набор от документи по двата Ви казуса. Изключително е рисковано /за Вас/ да Ви се дават съвети по вещни казуси във форума.
ch3oh
Активен потребител

Назад към Имотни казуси