начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Ограничен достъп до вътрешния двор на ЖК - възможно ли е ?

Казуси за недвижими имоти

Ограничен достъп до вътрешния двор на ЖК - възможно ли е ?

Мнениеот pavlin1 » 27 Юли 2009, 17:53

Здравейте,
Собственик съм на апартамент в комплекс от затворен тип, към апартамента съм закупил и 25 кв.м. идеална част земя. В комплекса има голям брой обособени паркоместа, както около сградите така и под тях. Инвеститора продава тези паркоместа и след като ги попитах какъв документ издават за тях, ми отговориха че издават нотариален акт за идеална част земя. От скоро инвеститора е разпоредил всички които нямат закупени паркомета или гаражи, да не бъдат допускани с автомобилите си в комлекса. Въпросът ми е имат ли право да ограничават моите права, а и на всички останали като мен, при положение че сме собственици на идеална част от УПИ и има ли инвеститора повече права от всички останали съсобственици върху този УПИ, че дори и да продава паркоместа (според мен неправомерно), при положение, че единствената разлика е в размера на собствеността.
pavlin1
Нов потребител

Re: Ограничен достъп до вътрешния двор на ЖК - възможно ли е ?

Мнениеот dimist » 27 Юли 2009, 18:02

Относно правния статут на паркоместата и разпоредителните сделки с тях - виж написаното от Димитър Танев. Относно недопускането ти в двора на затворения комплекс - погледни си договорите, с които си придобил. Но като знам как се правят , в най добрия случай имаш право само на достъп за товаро разтоварни дейности/ в повечето случаи го ограничават по време/. Всъщност за този проблем е следвало да мислиш, когато си купувал имот в комплекс от затворен тип.
dimist
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2009, 19:13

Има няколко интересни статии в Собственост и право по повод паркоместата / българина е страхотно изобретателен, стига да е мотивиран правилно :lol: /, и за проблемите на собствениците в затворените комплекси и новичкия ЗУЕС.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот viktoria1 » 24 Авг 2009, 22:03

Да не става въпрос за к-кс Оркид Хилс в Варна
viktoria1
Нов потребител

Мнениеот vetre » 25 Авг 2009, 23:51

А инвеститора ли издава нотариалните актове както пише в 5-и ред
на първия пост?
vetre
Потребител

Назад към Имотни казуси