начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Разваляне на срочен договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Разваляне на срочен договор за наем

Мнениеот funny_creature » 14 Сеп 2008, 19:20

Здравейте! Най-напред да си призная, че ме е срам да поставям въпроса си тук, защото съм семестриало завършил студент по право и би трябвало да мога да се справя сам. Случаят е следният - наскоро сключих срочен договор за наем (за една година) на етаж от къща, заедно с още едно момче. В договора пише, че прекратяването му става с едномесечно писмено предизвстие на всяка от страните. Насрещната страна е напълно изправна. Искам да попитам възможно ли е да разваля договора преди изтичането на срока и ако да - необходимо ли е и съгласието и на съквартиранта ми, защото по договор ние сме една страна. Подозирам, че отговорът ще е отрицарелен, но искам да съм сигурен. Благодаря ви предварително!
funny_creature
Нов потребител

Мнениеот law_master » 14 Сеп 2008, 19:54

по принцип договорите за наем без срок се развалят с едномесечно предизвестие, но ако това е записано в договора като един от начините за прекратяване би следвало да няма проблем. Друг е въпросът че в този случай според мен трябва да има съгласие и от съквартиранта Ви, иначе би излязло че правите волеизявление от негово име и упражнявате негово
потестативно право.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Имотни казуси