начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Влизане във владение на невдижимо имущество ???

Казуси за недвижими имоти

Влизане във владение на невдижимо имущество ???

Мнениеот kriseto.krysteva » 08 Юни 2008, 16:12

Здравейте,
Необходима ми е малка информация преди да подпишем предварителен договор за покупко - продажба на недвижим имот (къща). Тъй като купувачите искат да подпишем договора и веднага да влязат във владение на имота, се питах дали това въобще е възможно или не е голям проблем стига да е описано в предварителни договор?
Моля Ви, някой да даде съвет!
kriseto.krysteva
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юни 2008, 10:06

Възможно е , но при всички положения ползвайте адвокат за да не берете после ядове.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот alximika » 20 Юни 2008, 21:25

Във владение се влиза след като ви платят цялата сума по договора.
Желателно е в предварителния ви договор да пише че владението ще стане след подписване на приемо предавателен протокол.

Ключ може да им дадете и на предварителния договор но трябва да е написано че при евентуално разваляне на договора те са длъжни да напуснат къщата.

най-добре вземете адвокат с вас ако не вярвате в компетентноста на агенцията! Ако няма такава.... адвоката е задължителен!

Аз не съм юрист а брокер любител :D
alximika
Нов потребител

Мнениеот gery » 05 Юли 2008, 12:18

alximika написа:Във владение се влиза след като ви платят цялата сума по договора.
Желателно е в предварителния ви договор да пише че владението ще стане след подписване на приемо предавателен протокол.

Ключ може да им дадете и на предварителния договор но трябва да е написано че при евентуално разваляне на договора те са длъжни да напуснат къщата.

най-добре вземете адвокат с вас ако не вярвате в компетентноста на агенцията! Ако няма такава.... адвоката е задължителен!

Аз не съм юрист а брокер любител :D

Във владение може да се влезе и при подписване на предварителен договор, стига това да удовлетворява и двете страни. Всичко е въпрос на договаряне.
gery
Потребител

Мнениеот gudio » 05 Юли 2008, 14:44

gery написа:
Във владение може да се влезе и при подписване на предварителен договор*, стига това да удовлетворява и двете страни. Всичко е въпрос на договаряне.

* с всички произтичащи от това рискове и негативи за собственика - право на задържане в полза на владелеца за измислени от него подобрения в имота, претенции за заплащане на по-голямата измежду двете суми - разходи за подобренията или увеличената стойност на имота и т.н. Не си вкарвайте "таралеж в гащите" :!: Никакво владение не предавайте преди да си вземете изцяло парите за имота !
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси