начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

При кого остават старите нотариални актове след прехвърляне?

Казуси за недвижими имоти

При кого остават старите нотариални актове след прехвърляне?

Мнениеот vpdurev » 29 Май 2008, 12:33

Здравейте! Интересува ме при прехвърляне собствеността на един апартамент от продавач на купувач срещу заплащане, но със запазване пожизнено право на ползване на продавача, задължен ли е продавачът да предостави стария нотариален акт на купувача и къде това е записано? Адвокатът на купувача твърди, че това не е записано никъде, но е обичайна практика. Моля за съвет. Благодаря.
vpdurev
Нов потребител

Re: При кого остават старите нотариални актове след прехвърл

Мнениеот inspectora » 29 Май 2008, 12:47

vpdurev написа:Здравейте! Интересува ме при прехвърляне собствеността на един апартамент от продавач на купувач срещу заплащане, но със запазване пожизнено право на ползване на продавача, задължен ли е продавачът да предостави стария нотариален акт на купувача и къде това е записано? Адвокатът на купувача твърди, че това не е записано никъде, но е обичайна практика. Моля за съвет. Благодаря.

Няма никакво значение ... аз не бих си дал НА ако съм си запазил право на ползване поради една единствена причина - за да не ходя да си вадя копие ... да се редя на опашки ... да не давам 2 лв, че не се знае дали някога няма да ми потрябва оригиналът за нещо ... :D :D :D
Т.е. единственото, което може да се "загуби" ако си даде оригинала на купувача е: няколко часа опашки и 2-3 лв :wink: (и то ако някъде нещо се наложи, а не вярвам :) )... сам да си преценя ...
От друга страна точно тея 2 часа и 2 лв ще се спестят на купувача, ако му дадем НА ;) (иначе той трябва да си ги губи - а на него е доста по-вероятно да му потрябва тоя НА - стария)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот d_d » 29 Май 2008, 13:35

Кви опашки, кви 5 лева !

Екземпляра ще остане при нотариуса, а вие двамата ще си му платите на него и той ще ви завери по едно копие.
d_d
Потребител

Назад към Имотни казуси