начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Продажба на таванска стая ?

Казуси за недвижими имоти

Продажба на таванска стая ?

Мнениеот paio » 07 Дек 2007, 11:22

Здравейте , имам следния проблем : В процес на продажба съм на апартамент към който има и таванска стая , искам да я продам отделно от апартамента на съсед от входа. Xодих при нотариуса който ще изповядва сделката с апартамента и той ми каза че не мога да продам таванската стая отделно , че тя си вървяла с апартамента ! Вярно ли е това и ако не какъв е реда за осъществяването на продажбата ?
Благодаря предварително !
С поздрави : Павлин Петков
paio
Младши потребител

Мнениеот BOJKOVA » 07 Дек 2007, 12:21

Сигурно трябва да се обособи като отделен имот,трябва да има отделен партиден номер за ток и вода .А освен това таванската стая описана ли е в нотариалния акт на апартамента и ако е трябва да има делба на имота и нови два отделни акта .Нещо такова.
Предполагам ,че докато направите всичко това тази т.стая ще ви излезе златна ,по-добре си помислете дали си заслужава .
"Може и да съм мечтател ,но не съм единственият." Джон Ленън
BOJKOVA
Младши потребител

Мнениеот portokal » 07 Дек 2007, 12:31

Делба е онова, което се прави между съсобственици, за да се прекрати съсобствеността; тук имаме един собственик.
За да се продаде таванска стая на съсед от входа, не е необходимо тя да е самостоятелен имот. Просто ще стане част от апартамента на съседа. Но трябва Вашият апартамент и без нея да продължи да отговаря на изискванията за жилище, т.е. да има още едно складово помещение освен тавана. Или, примерно, да престане да бъде жилище и да се превърне в ателие. :wink:
Практически какво точно се прави, не знам. Не съм го правила.
Интересно, че напоследък тук това е май третата подобна тема. Всички са тръгнали да си продават таваните. 8)

Сутринта пускаха по радиото "Imagine" - този цитат бил оттам (точно снощи го прочетох в някое друго Ваше мнение). :)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Имотни казуси