начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

издаване на препис от решение на ОСЗГ

Казуси за недвижими имоти

издаване на препис от решение на ОСЗГ

Мнениеот term70 » 12 Ное 2007, 17:42

Здравейте, колеги! Може ли да ми каже някой на какво основание ОСЗГ отказва зда издаде заверен препис на оригинално решение, а вместо това можела да издава само заврен препис от решение, но без подписите на комисията. Мотивират се с факта, че вече са дали на някой от наследниците веднъж решение от ОСЗГ и ако на друг наследник му е необходимо да се снабди от него. А ако няма разбиране между наследниците, тогава какво се прави. В конкретния случай, решението е необходимо за вписване и така нещата се стопират. Много моля за съвет!
g-box
term70
Потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 15:20

Може ли по-конкретно!
iankov
Младши потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 15:27

Общинските служби по земеделие и гори предоставят на собствениците и ползвателите на земеделски земи, гори и земи от горския фонд или на техните наследници информация от регистрите на собствениците и на имотите след представяне на необходимите документи, удостоверяващи това им качество. Следва да подадете писмена молба до съответната ОСЗГ, към която приложите документите, удостоверяващи качеството Ви.
iankov
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 13 Ное 2007, 15:29

term70, не могат да ти издадат препис, защото такъв нямат. Не се чуди, пак ти казвам- нямат. Това, което имат и съхраняват е информация не на хартиен, а на магнитен носител, която представлява само проекта на решението /да не си помислиш, че имат сканирано самото решение/. Този проект могат да ти предоставят, ако си заинтересована страна. От друга страна, не е имало ред за вписване на тези решения, както е например реда за вписване на НА. За това не могат да ти дадат препис. Могат само да разпечатат проекта и да ти сложат заверка.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 16:12

В повечето случаи решенията са се издавали в два оригинални екземпляра. Единият се съхранява в съответната ОСЗГ.
iankov
Младши потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 16:12

В повечето случаи решенията са се издавали в два оригинални екземпляра. Единият се съхранява в съответната ОСЗГ.
iankov
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 13 Ное 2007, 16:26

iankov, изразеното вероятно е предположение, тъй като така би трябвало да бъде. Но, ще ти кажа, че нищо подобно не е ставало. И дано някой да не злоупотреби с тази информация. Лично аз очаквам много скоро да се нададе страшен вой и да настъпи хаос. Дано да не съм лош пророк.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот iankov » 13 Ное 2007, 16:30

Получавал съм копия по този начин!
iankov
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 13 Ное 2007, 16:42

от коя ОСЗГ?
razli4na
Активен потребител

Re: издаване на препис от решение на ОСЗГ

Мнениеот gery » 13 Ное 2007, 16:43

term70 написа:Здравейте, колеги! Може ли да ми каже някой на какво основание ОСЗГ отказва зда издаде заверен препис на оригинално решение, а вместо това можела да издава само заврен препис от решение, но без подписите на комисията. Мотивират се с факта, че вече са дали на някой от наследниците веднъж решение от ОСЗГ и ако на друг наследник му е необходимо да се снабди от него. А ако няма разбиране между наследниците, тогава какво се прави. В конкретния случай, решението е необходимо за вписване и така нещата се стопират. Много моля за съвет!

А това само в Бургас може да е? :) Шегувам се, най-вероятно нещата са в архив и не им се рови. Със сигурност трябва да ви издадат препис. Пуснете си молба с вх.номер, пък нека ви откажат!
gery
Потребител

Мнениеот gery » 14 Ное 2007, 14:56

ianeva написа:Е, колега gery :) не така с лошо, де ... Аз тъкмо щях да отговарям на razli4na, че точно в Бургас ми издадоха /на мои клиенти, всъщност/ препис, без никакви проблеми ...

Е те и на мен издадоха, но след много кандърми и мрънкане, че трябвало да се рови в архив!
gery
Потребител

Назад към Имотни казуси