начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

договор за добр делба и общи части на недвижим имот

Казуси за недвижими имоти

договор за добр делба и общи части на недвижим имот

Мнениеот bilbobegins » 11 Сеп 2007, 14:19

Здравейте ,

Имам следния казус - страните са сключили договор за групов строеж и са изградили двуетажна сграда с тавански и партерен етаж . през 1984 г. след приключване на обекта е сключен договор за доброволна делба , който оставя в дял на едната страна втори етаж, таванския етаж и избения етаж. тази страна е вложила и по -голям обем от средства в строежа. Другата страна получава първи етаж.

2007 г. правоприемникът (чрез покупко-продажба) на страната, собственик на първия етаж, претендира ползване на таванските и избените помещения.
Може ли да се отнесат като общи части , при положение че съсобствеността е ликвидирана с договора за доброволна делба и всеки е получил реален дял от изграденото?
Може ли и да се претендира придобиване по давност?

Благодаря много на всички, които ще помислят!!!!
bilbobegins
Младши потребител

Мнениеот bilbobegins » 11 Сеп 2007, 18:21

делбата е вписана
Но не разбирам какво точно имате предвид под разпределяне на отделни помещения в арх план . :oops:
bilbobegins
Младши потребител

Мнениеот bilbobegins » 11 Сеп 2007, 18:31

:) не отговорих, з-то нот акт не е пред мен, затова ако е възможно да бъда макс конкретна утре , при наличие на добра воля от ваша страна :)
а за реални части - по-скоро съм се изказала некоректно
bilbobegins
Младши потребител

Назад към Имотни казуси