начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Предварителен договор

Казуси за недвижими имоти

Предварителен договор

Мнениеот spom » 16 Авг 2007, 19:59

Имам сключен предварителен договор за продажба на имот, но искам да го разваля. От сключването на договара измина доста време и се обезсмислиха парите от продажбата. По какъв начин мога да го прекратя макар и аз да съм виновен и да си потърпя последствията по него.
Благодаря Ви.
spom
Младши потребител

Мнениеот berbo » 16 Авг 2007, 22:17

КОЛКО ВРЕМЕ ИЗМИНА ОТ ОПРЕДЕЛЕНИЯТ СРОК, КОЙТО Е ВИЗИРАН В ПРЕДВАРИТЕЛНИЯТ ДОГОВОР ЗА СКЛЮЧВАНЕТО НА ОКОНЧАТЕЛЕН ТАКЪВ? ПОКАНЕТЕ КУПУВАЧА С НОТАРИАЛНА ПОКАНА ДА ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО ДОГОВОРА СПРЯМО ВАС, КАТО МУ НАПОМНИТЕ, ЧЕ В ДАДЕНИЯТ МУ СРОК, АКО НЕ ГИ ИЗПЪЛНИ, ЩЕ СЧИТАТЕ, ЧЕ ДОГОВОРА Е РАЗВАЛЕН ПОРАДИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ НЕГОВА СТРАНА И С ПРАВО ЩЕ ЗАДЪРЖИТЕ ДАДЕНОТО ВИ КАПАРО. И ОЩЕ НЕЩО: ПОСЛУШАЙТЕ СЪВЕТА НА ЛЮТИЯ, НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙТЕ
berbo
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 17 Авг 2007, 15:18

Доколкото разбрах сте продал имот на стара цена и сте подписал предварителен договор, като сте получил сумата а сега нали цените се покачиха искате да го продадете за повече пари , така ли е?
ами наистина с договора при адвокат /може и да измислите нещо/ ама не се сещам много основания да го развалите.
а да и е важно дали е заверен от нотариус или не
pitasht
Активен потребител

Мнениеот avrora » 17 Авг 2007, 15:23

За мен в любопитно какво според означава "макар и аз да съм виновен"?

Право да развали договора има САМО изправната страна!
avrora
Младши потребител

Мнениеот civilista » 17 Авг 2007, 15:53

Питащия не е юрист, не е длъжен да знае термините. Аз ще му кажа само, че може да си прекрати договора по взаимно съгласие, като за целта трябва да върне получените пари и нещо отгоре, ако не и в двоен размер.
Такива като него трябва да се научат, че 1000 евро на квадрат не е по добра цена от 950, котато са взели 10 000 евро задатък и ще трябва да го върнат.
И въобще смятам за нередно да се задават въпроси в този форум как да не се изпълняват договори. То е логично, че или ще се разберете мирно и тихо или няма да се разберете и тогава ще се съдите и пр. и пр.
:evil: :evil: :evil:
PS много ме кефят дяволчетата и затова ги слагам, нищо лично към никого.
civilista
Младши потребител

Мнениеот spom » 17 Авг 2007, 22:23

Ами договора е от 2004 и разликата в цената е 25000 евро.
Мисля, че си заслужава борбата, пук и куповача по договора също действаше нечестно поради това нямам морални пречки.
Благодаря Ви.
spom
Младши потребител

Назад към Имотни казуси