начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля Ви спешно за съвет!

Казуси за недвижими имоти

Моля Ви спешно за съвет!

Мнениеот sapfir333 » 23 Юли 2007, 11:20

Здравейте!
Казсусът е следния - наследствен имот по силата на крепостен акт от 1898 г. и удостоверения за наследници - парцел от 500 кв. м. Наследници са майка ми и нейна братовчедка, на които се пада по 1/2 от имота. През 1998 г. братовчедка й е декларирала, обаче имота в данъчното изцяло на свое име и е плащала данъци през годните. През същата година майка ми й е отстъпила право на строеж в имота, погасило се с 5-ет годишна давност. Крепостният акт е също у братовчедката и тя не желае да ни предостави копие от него под никаква форма.Тя е декларирала 440 кв. м., а имота е 500 кв. м. До ден днешен имота пустее и не се ползва от никого - празен обрасъл терен е.
Имам спешно нужда от съвет, понеже в момента съм в градчето - как да постъпя.
Мога ли да пусна в НАП декларация, с която да декларирам 1/2 от имота на името на майка ми (имам пълномощно)? Все пак когато е пускала декларацията братовчедка й е подала некоректни данни. Не носи ли тя наказателна отговорност за декларираните неверни данни? Мога ли да пусна жалба в полицията или в НАП? Как да подходя - защото днес съм тук и ще трябва да се прибирам - дошъл съм от 500 км. да свърша работа, а съм с вързани ръце - имам само скица на имота, удостоверения за наследници и копие от акта с който е отстъпено правото на строеж?

БЛАГОДАРЯ!
sapfir333
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Юли 2007, 11:30

Ще си позволя да използвам една фраза, която се е превърнала във запазена марка на друг участник във форума:нужен ви е адвокат.
Така без документи и спешно не се върши работа.
А и едва ли ще се свърши работа днес.Нито пък утре.Ще има още доста да ходите до това "градче".
georgi07
Потребител

Мнениеот sapfir333 » 23 Юли 2007, 11:34

georgi07 написа:Ще си позволя да използвам една фраза, която се е превърнала във запазена марка на друг участник във форума:нужен ви е адвокат.
Така без документи и спешно не се върши работа.
А и едва ли ще се свърши работа днес.Нито пък утре.Ще има още доста да ходите до това "градче".

И все пак адвокатът си е адвокат - абсолютно съм наясно, че без него няма да мине...
Мисълта ми е какво мога да сърша днес - документално и като ходове - именно за да улесня този адвокат?
sapfir333
Младши потребител

интересуваме и:

Мнениеот sapfir333 » 23 Юли 2007, 11:46

Разбрах от служителката тук, че през 1998 година - когато братовчедката е декларирала имота на свое име - не е било нужно да се представят документи за собственост. За деклариране на неверни данни деклараторът би следвало да носи наказателна отговорност. Как може да бъде упражнена тя - къде да пусна жалба?
sapfir333
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Юли 2007, 11:48

Най ще улесните адвоката ако му подпишете пълномощното и му дадете целия нобор от документи.Той ще започне "на чисто", което си мисля, че е по-добре.
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси