начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Може ли тези документи да удостоверяват собственост ?

Казуси за недвижими имоти

Може ли тези документи да удостоверяват собственост ?

Мнениеот qwe11987 » 21 Юли 2007, 22:42

Здравейте ! Предварително благодаря за всички мнения !
Баща ми притежава наследствен имот от дядо ми . През 2004 г. го заяви за връщане в ОСЗГ , но по време на процедурата общината реши , че ще влезе в регулация и кмета издаде заповед за одобряване на ПУП , ПР и ПЗ . В последствие тази заповед беше обжалвана / на 2 инстанции :roll: , няма да изпадам в подробности защо е обжалвана , тъй като това не е питането ми / , като в крайна сметка ПУП , ПР и ПЗ за имота на баща ми остана в сила .
Сега освен със скица ,издадена за имота , данъчна оценка и едно завещание , баща ми не разполага с други док. за собственост . Много ме притеснява тази незавършена процедура с ОСЗГ . Има ли повод за притеснение ?
qwe11987
Нов потребител

Мнениеот ivalina » 21 Юли 2007, 23:05

След като имота е бил заявен за възтановяване, нямало ли е дела? Ако е нямало трябва да имате решение на ПК на съответната община, че имота ви е бил възтановен.Дайте повече информация, как точно са се стекли нещата.
ivalina
Младши потребител

Мнениеот qwe11987 » 21 Юли 2007, 23:58

Огромно благодаря за бързите отговори.
Проблема е , че той / баща ми / е прекратил процедурата или пък незнайно защо повече не се е занимавал , т. е. с една дума помислил си , че щом имота му е вече урегулиран - не му трябва това решение от ПК . Докато той се занимавал с процедурата по издаването на това решение от ПК , имота му влязъл в регулация и му дали да подпише заповедта на кмета за /парцела вече / той си помислил , че решението от ПК не му е нужно и спрял да се занимава . Спрял е и по друга причина - че вече " парцела " му беше предмет на друго дело - пред ОС а после и пред ВАС , но спорът никога не е бил собствеността , а някакви неуредици относно разположенията на парцелите и т. н.
И пред двата съда си имаше много добри адвокати . И двата съда не оспориха правото му на собственост и не потърсиха това решение на ПК . Нито пък никой адвокат не го попита за него . За това
се чудя дали е толкова важно това решение на ПК или може и без него ,ако баща ми реши един ден да продаде парцела .
qwe11987
Нов потребител

Мнениеот qwe11987 » 22 Юли 2007, 14:17

БЛАГОДАРЯ МНОГО !!!

Дадохте ми много ценна информация . Незнанието не оправдава / както някой беше написал / и заблудата на баща ми / бездействието му по-точно / сигурно щеше да има последици !

БЛАГОДАРЯ още веднъж !
qwe11987
Нов потребител

Мнениеот ivalina » 22 Юли 2007, 15:32

Най- добре отидете до съответната община и се по заинтересувайте. Не е казано , че щом вие нямате решение на ПК няма такова в общината. Така , че желая Ви успех, защото делата по чл.11 вече приключиха, срока беше до 12 май.
ivalina
Младши потребител

Назад към Имотни казуси