начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Отнемане на достъп до жилещето ми

Казуси за недвижими имоти

Отнемане на достъп до жилещето ми

Мнениеот _peter_ » 17 Юли 2007, 21:07

Здравейте,

Живея във Варна във вила зона. Преди около месец, моя съсед който живее непосредствено преди мен направи изкоп (честно казано и аз не знам с каква цел) който ми пречи да достигам с автомобил до жилището ми. Моята къща е последна на тази улица и аз съм единсвената засегната страна. Вече две седмици се караме, но той така и не си зарява трапа под предлог че ще го направи "утре, вдругиден" и т.н. и т.н.....

Интересува ме какви възможности ми предлага закона/администрацията от тук натаък? Къде трябва да се обърна? Към полиция, кмет или адвокат? Бихте ли ми препоръчали добър адвокат във Варна занимаващ се с подобни проблеми.

Предварително Ви благодаря,
Петър
_peter_
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 18 Юли 2007, 10:02

Пуснете жалба до общината.Ако нищо не стане пуснете до прокуратурата и омбудсмана.Последните ще задвижат всички инстанции, които имат отношение към проблема.
Ако и тогава нищо не стане може да потърсите адвокат.
georgi07
Потребител

Мнениеот rts » 18 Юли 2007, 15:35

Най-добре първо попитайте съседа си кое налага да копае точно там. Ако има разрешение за прокарване на някакви комуникации - нека ви го покаже (в такъв случай ще трябва да изчакате да свърши с работите, за които има разрешение), ако няма такъв документ - следва помощ от адвокат (който съобразно конкретния случай ще прецени какво трябва да се предприеме).
rts
Активен потребител

Назад към Имотни казуси