начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

оспорване по ЗУТ

Казуси за недвижими имоти

оспорване по ЗУТ

Мнениеот oz99az » 28 Май 2007, 15:40

оспорваме ПУП по ЗУТ.Проекта за ПУП е изработен, възразено е срещу него, но одобрението му е факт. Следващата стъпка е обжалване на акта пред Районен съд.Целта на самият ПУП е да се узакони незаконна постройка и да се надстрои върху нея. Незаконната постройка обаче нарушава границата на моя имот и цялата му площ.Въпросът е-може ли със самото обжалване на ПУП да искаме

съдът да се произнесе и относно спорът за установяване на граница.Освен това застрояването е свързано. Моята постройка е построена по всички строителни изисквания. Според ПУП съседът може да строи на границата на моят парцел, но на един метър отстояние от моята постройка която има прозорци и балкони от тази страна. Излиза, че аз трябва да строя долепено до неговата незаконна постройка и да си затворя прозорците. Възможно ли е да се изработи такъв план?
oz99az
Нов потребител

Мнениеот mibora » 28 Май 2007, 15:48

Не.Това са две различни производства, едното е административно и обжалвате заповедта за одобрение на ПУП, а другото е гражданско-за установяване на граници.Успех
mibora
Потребител

Мнениеот divain » 28 Май 2007, 15:55

И аз само да допълня - Заповедта на кмета за влизане в сила на ПУП , ПР и ПЗ се обжалва пред Окръжен Съд .
Намерете си адвокат , който да осигури максимална защита на Вашите интереси .
УСПЕХ!
divain
Потребител

Мнениеот georgi07 » 29 Май 2007, 09:18

И аз искам да добавя, че не може да се променя ПУП, за да се узакони незаконен строеж.
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси