Здравейте,
Живея в кооперация на 5 етажа. Аз съм на 2-ри етаж. Доколкото знам общите разходи се делят на член от семейството. Няма чистачка, асансьор, а само помпа и осветление. Тъй като ползвам само осветлението в общите части на кооперацията, въпросът ми е дали дължа допълнително пари и за помпа? Тъй като съм на долен етаж при мен и без помпа си има вода и такава аз не ползвам. Във връзка с помпата аз имам разходи в къщи за системна подмяна на крановете, тъй като от силното налягане, което се получава крановете ми през месец-два протичат. Освен това по цяла вечер бучи. На мен, в интерес на истината, помпата само ми пречи.
Въпросът ми е дали има законно основание да откажа да плащам за помпа.
P.S. Въпросът ми сигурно ще ви се стори ужасно тъп, за което предварително се извинявам
- Дата и час: 11 Яну 2025, 07:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Общи разходи?
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Не можете да откажете плащане, но можете да помолите общото събрание на собствениците, в което и Вие имате глас, да Ви освободи частично или напълно от разноските за помпата, като изтъкнете неудобствата, които търпите заради нея - бученето и смяната на крановете (ако изобщо съседите Ви приемат, че има връзка между последното и помпата). Събранието не е длъжно да удовлетвори молбата Ви. Хората от първия етаж сигурно също имат проблеми като вашите. Една аналогия - хората, които имат апартамент до асансьора, им бучи от асансьорната шахта, но пак си плащат. Трудно е да се докаже, че нямате нужда от помпата на втория етаж. Но най-вече, тя е от общите части, за които задължително имате участие в плащането на полезните разноски. Искрено Ви съчувствам за неудобствата, които понасяте!
- dora
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|