- Дата и час: 11 Яну 2025, 07:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
незнаини имоти
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
незнаини имоти
предварително благодаря за вашият отговор . а ето и въпроса ми . дядо и баба са починали ,имат имоти в две села които знам само една част от тях ,каде мога да разбера кои какво е имал и каде е точно ?преди година и майка почина сега сме само децата.
- gerito
- Нов потребител
Първо трябва да получите удостоверения за наследници на дядо ви и баба ви от кметствата, където последно са се водили жители. С прилагане на тези удостоверения можете да искате справки от инстанциите. За земеделски и горски земи се обърнете към съответната Общинска служба "Земеделие и гори" - имат регистър на собствениците и регистър на имотите, както и спомен за преписките по възстановяването на горите и земите. За горите могат да имат документи и в лесничейството, но не всеки собственик се е регистрирал там, така че информацията е по-вероятно да получите от ОСЗГ - бивша "поземлена комисия". При т.нар. техник при кметството или в отдела при общината, който е за архитектура и благоустрояване на територията, има карта на имотите в селището, има и книга, където е записано кой имот на кого се води и въз основа на какъв документ - номер и дата на нотариален акт и др. Който издава скиците на имотите, той може да ви посочи и изходната информация, въз основа на която ги издава. Успех!
- dora
- Младши потребител
Към съответната община всеки собственик си декларира имотите, като се води регистър на декларираните имоти по местоживеене, т.е дори да имате имот в друго населено място, то този имот излиза в данъчна служба по местоживеене, естествено стига да е деклариран.
Може да попитате в данъчната служба към общината, където са живяли баба ви и дядо ви или родителите ви-зависи кой последен е декларирал имота, като най-добре е наистина да се снабдите с удостоверение за наследници, за да не ви откажат тази информация. Това е за къщи или апартаменти в населени места, за поземлени имоти-вече ви отговориха.
Може да попитате в данъчната служба към общината, където са живяли баба ви и дядо ви или родителите ви-зависи кой последен е декларирал имота, като най-добре е наистина да се снабдите с удостоверение за наследници, за да не ви откажат тази информация. Това е за къщи или апартаменти в населени места, за поземлени имоти-вече ви отговориха.
- pitasht
- Активен потребител
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИТЕ ОТГОВОРИ ПОМОГНАХТЕ МИ . ЧАК СЕГА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ЗАЩОТО МИ КАЗАХА ЧЕ Е ДОБРЕ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ДА СА НАРЕД . МИСЛА ЧЕ НЯМA ДА Е ЛЕСНО НО ЩЕ СЕ ПРОБАМ. И ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ВИ БЛАГОДАРЯ
- gerito
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|