- Дата и час: 11 Яну 2025, 07:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
запазена част от имот
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
запазена част от имот
Здравейте, безкрайно уважавам професията на юриста, какъвто аз не можах да стана ! Имам молбата да ми помогнете по един казус, а именно. През 1989 година е направено дарение на УПИ от майката. На същото са трима наследници майката и двама синове. Има изготвен нотариален акт по обстоятелствена проверка.Единият син става наследник на 2/3 след дарението, а другият остава с 1/3 /от починалия баща/. За така извършената сделка синът с 1/3 не е уведомен и научава след дълъг период от време от други източници. Запознавайки се с нормативните документи разбирам, че той е лишен от запазена част. Майката наследодателката умира през 2004 година. Оставила е завещания, които не са отворени и в който била писала на кой какво оставя. Има ли давностен срок за оспорване на дарението във връзка с накърняване на интереса на единият собственик със лишаване от запазена част от имота? Дарението е направено без поставяне на условия. Благодаря Ви предварително за отделеното време !
- stpepina
- Нов потребител
Хайде още веднъж подреди, кое след кое се е случило:
Дарение, обстоятелствена проверка, завещания??? - като не е ясно - публично или тайно(саморъчно), а то освен това обявено ли е, ако да - кога, респективно, в тая връзка вписано ли е? Ако не е обявено у кого е? А този у когото е завещанието крие ли го ...
НА ДОКТОР ВСИЧКО СЕ ПОКАЗВА - НА АДВОКАТ ВСИЧКО СЕ КАЗВА
Дарение, обстоятелствена проверка, завещания??? - като не е ясно - публично или тайно(саморъчно), а то освен това обявено ли е, ако да - кога, респективно, в тая връзка вписано ли е? Ако не е обявено у кого е? А този у когото е завещанието крие ли го ...
НА ДОКТОР ВСИЧКО СЕ ПОКАЗВА - НА АДВОКАТ ВСИЧКО СЕ КАЗВА
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Само тази 1/3 от УПИ ли е било в патрумониума на майката , когато го е дарила? Имала ли е и други имоти? Какво е станало с тях? Разпореждала ли се е, как и кога с тях?
- kolman
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|