начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

запазена част от имот

Казуси за недвижими имоти

запазена част от имот

Мнениеот stpepina » 19 Май 2007, 18:33

Здравейте, безкрайно уважавам професията на юриста, какъвто аз не можах да стана ! Имам молбата да ми помогнете по един казус, а именно. През 1989 година е направено дарение на УПИ от майката. На същото са трима наследници майката и двама синове. Има изготвен нотариален акт по обстоятелствена проверка.Единият син става наследник на 2/3 след дарението, а другият остава с 1/3 /от починалия баща/. За така извършената сделка синът с 1/3 не е уведомен и научава след дълъг период от време от други източници. Запознавайки се с нормативните документи разбирам, че той е лишен от запазена част. Майката наследодателката умира през 2004 година. Оставила е завещания, които не са отворени и в който била писала на кой какво оставя. Има ли давностен срок за оспорване на дарението във връзка с накърняване на интереса на единият собственик със лишаване от запазена част от имота? Дарението е направено без поставяне на условия. Благодаря Ви предварително за отделеното време !
stpepina
Нов потребител

Мнениеот karanedeff » 19 Май 2007, 23:08

Хайде още веднъж подреди, кое след кое се е случило:
Дарение, обстоятелствена проверка, завещания??? - като не е ясно - публично или тайно(саморъчно), а то освен това обявено ли е, ако да - кога, респективно, в тая връзка вписано ли е? Ако не е обявено у кого е? А този у когото е завещанието крие ли го ...

НА ДОКТОР ВСИЧКО СЕ ПОКАЗВА - НА АДВОКАТ ВСИЧКО СЕ КАЗВА
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот kolman » 19 Май 2007, 23:41

Само тази 1/3 от УПИ ли е било в патрумониума на майката , когато го е дарила? Имала ли е и други имоти? Какво е станало с тях? Разпореждала ли се е, как и кога с тях?
kolman
Потребител

Назад към Имотни казуси