колеги моля за помощ повече ме вълнува вашето мнение имот - къща е съсобствена на две лица, но къщата е изградена в дворното место изключителна собственост на едното лице. същевременно по голяма част от къщата е на другото лице и двете страни не искат да продадът своята част а искат да закупят чуждата. имате ли идея за преференция за собственика на земята. още една подробност лицето което е собственик на дворното место и на по малката част от къщата няма друго жилище но последните три години не е живяло там - както и другата страна.
Благодаря ви предварително
- Дата и час: 25 Яну 2025, 22:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изкупуване на дял от съсобствен имот
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Интересно как е възникнала тази съсобственост върху къщата при изключителна собственост на единия от съсобствениците на къщата по отношение на дворното място?!?!?
- Never
- Младши потребител
Never написа:Интересно как е възникнала тази съсобственост върху къщата при изключителна собственост на единия от съсобствениците на къщата по отношение на дворното място?!?!?
sysobstvenosta e vyzniknala vyzosnova darenie, nasledqvane i zave6tanie, moga li spored vas sled kato sa opredeleni kvotite da izpolzvam nqkakva previlegiq /az sym za sobstvenika na zemqta s po malkiq dql ot ky6tata/ i da iskam da mi se vyzloji po nqkakyv na4in doveritelq mi da izkupi 4asta ot ky6tata. osven tova dvorniti mqsto ostava bez lice ako ky6tata se zakupi ot drugata strana
съсобственоста е възникнала възоснова дарение, наследяване и завещание, мога ли според вас след като са определени квотите да използвам някаква превилегия /аз съм за собственика на земята с по малкия дял от къщата/ и да искам да ми се възложи по някакъв начин доверителя ми да изкупи часта от къщата. освен това дворнити място остава без лице ако къщата се закупи от другата страна
- krasko666
- Младши потребител
Изложете цялата фактическа обстановка по казуса, за да може да ви се даде отговор на въпроса. Тук споделям мнението на колегата Лютия за способите за ликвидиране на съсобствеността.
- Never
- Младши потребител
Доколкото успях да разбера имате смесена съсобственост-т.е. по Тълкувателното решение при делба съдебна имотът излиза на публична продан, така че се спогодете, защото и двамата ще бъдат изиграни като се продаде на безценица.
Ако на двамата се обясни, че имотът ще излезе на такава продан и им се даде да прочетата Тълк.решение, може да излезе нещо.
Успех-потърсете варинат да поделите къщата с отделни входове, ако е възможно и така всеки да има реална част, но ако не е възможно, все единият трябва да наплати на другия.
Ако на двамата се обясни, че имотът ще излезе на такава продан и им се даде да прочетата Тълк.решение, може да излезе нещо.
Успех-потърсете варинат да поделите къщата с отделни входове, ако е възможно и така всеки да има реална част, но ако не е възможно, все единият трябва да наплати на другия.
- pitasht
- Активен потребител
problema e 4e i dvamata sysobstvenici iskat da q kupqt, za dialog i duma ne moje da stava, spetesnqva me 4e moite doveriteli /te sa pove4e ot edin 4ovek/ ta ediniq ot tqh nqma drugo jili6te i e jivql tam no po rano - moga li da iskam ot syda vyzlagane
mersi predvaritelno
проблема е че и двамата съсобственици искат да я купят, за диалог и дума не може да става, спетеснява ме че моите доверители /те са повече от един човек/ та единия от тях няма друго жилище и е живял там но по рано - мога ли да искам от съда възлагане мерси предварител
mersi predvaritelno
проблема е че и двамата съсобственици искат да я купят, за диалог и дума не може да става, спетеснява ме че моите доверители /те са повече от един човек/ та единия от тях няма друго жилище и е живял там но по рано - мога ли да искам от съда възлагане мерси предварител
- krasko666
- Младши потребител
izglejda niama da ima delba na zemiata. ako pravilno sam razbral zakona sobstvenosta postroika- zemia moje da radelia samo ot sobstvenika( vazmojno pri dobrovolna , i nedopostimo za sadebna delba) MOLIA niakoi URIST DA HVARLI SVETLINA .
изглежда няма да има делба на земята. ако правилно сам разбрал закона собственоста постройка- земя може да раделя само от собственика( възможно при доброволна , и недопостимо за съдебна делба) МОЛЯ някои ЮРИСТ ДА ХВЪРЛИ СВЕТЛИНА .
изглежда няма да има делба на земята. ако правилно сам разбрал закона собственоста постройка- земя може да раделя само от собственика( възможно при доброволна , и недопостимо за съдебна делба) МОЛЯ някои ЮРИСТ ДА ХВЪРЛИ СВЕТЛИНА .
Последна промяна agcanev на 17 Май 2007, 08:52, променена общо 1 път
- agcanev
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|