начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Обвинение в измама

Казуси за недвижими имоти

Обвинение в измама

Мнениеот kremka73 » 04 Май 2007, 16:14

Като пълномощник на сестра ми и бившия й приятел закупих преди 3 години апартамент и земеделска земя. Сумите за плащането получавах по сметка, от която е видно, че по-голямата част от плащанията са от нея. В нот.актове двамата са записани като съсобственици с по 1/2.
Сега след като се разделиха, бившият й приятел ме обвинява в измама, като казва, че съм нямала право да купувам в съсобственост имоти, а в пълномощното не е посочено такова ограничение. Освен това приподписване на сделките в нот. актове са посочени по-ниски цени /по съвет на нотариуса/. За реалната цена на апартамента имам договор със строителната фирма.
Сега заплашва да ме съди за измама към него и за измама към държавата. Възможно ли е, при условие, че съм действала така както ми кажат и за всяка сделка и плащане съм се консултирала с тях, но сега не мога да го докажа. Т.е. при условие, че ме е упълномощил да откривам и закривам банкови сметки, да тегля от тях, да купувам недвижими имоти и др. такива, а сега когато се разделиха в не много добри отношения е решил да тормози мен :(
kremka73
Младши потребител

Мнениеот pvassilev » 17 Май 2007, 15:28

Щом имаш нотариално заверено пълномощно, няма от какво да се притесняваш. Особено ако не си е оттеглил пълномощното.
pvassilev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси