начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

узаконяване на таванско помещение в жилищно....

Казуси за недвижими имоти

узаконяване на таванско помещение в жилищно....

Мнениеот dimitar.b » 02 Апр 2007, 19:58

с протокол но общо събрание с протокол№3 от23-0202002г.се взима решение за "преустройство на таванските помещения без да се посочва във какво.Да бъде изготвен "проект"и съгласуван с районната община.За целта "протоколът" се заверява при нотариус от което имаме копие.Но днес научаваме от УАГ на наше запитване ,че общината отговаря за това преустройства че е в жилище.От нас по протокола се подписвам пред нотариуса само аз присъствувал на това събрание.Ние сме съсобственици,аз и съпругата ми плащаме по 1/2 от данъчната отценка на имота.Съпругата ми не е била поканена и съответно не е положила подписа си за съгласие.Още повече ,че е видоизменено и решението за преустройство а не надстройка по зададения проект.За същия също не е уведомена и запозната и няма нейното даване на съгласие също.Валидно ли е това решение на месната община и още повече ,че се злоупотребява и с доверието ни?
dimitar.b
Младши потребител

Мнениеот AIN6TAIN » 03 Апр 2007, 09:04

А Вие , като давахте съгласие , какво си мислехте ,че ще бъдат преустроени таваните???
На кафене, басейн, стрелбище или супермаркет ???
Хайде стига номера....хората Ви направили жилища , сега пък недоволни
/ ясно е ,че е от завист/- да си кажем правичката.
Ако не сте получили достатъчно, това е друг проблем ,...... да си бяхте взели инвестиционен консултант и адвокат , но сте спестили .........нали?
Или може би сте предпочитали да Ви ги преустроят в MOLL ???
AIN6TAIN
Потребител

Мнениеот kontrol » 03 Апр 2007, 23:27

Въпросът е зададен много объркващо за мен.

Явно става дума за етажна собственост.
За решението на Общото събрание не е било необходимо да присъства съпругата Ви, т.к. СИО има 1 глас.

Договорът за надстрояване и съгласието са съответно второ и трето нещо.
ЗУТ, чл. 183
(2) Надстрояване или пристрояване на сграда - етажна собственост, се разрешава въз основа на договор за учредяване на право на надстрояване или пристрояване със собственика на урегулирания поземлен имот в нотариална форма и декларация-съгласие с нотариална заверка на подписите от всички собственици в етажната собственост.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Назад към Имотни казуси