Сутуацията е следната:
Аз и моят приятел преди 2 години си купихме заедно апартамент и двамата фигурираме като собственици в НА. Вече не желаем да живеем заедно и в тази връзка имам 2 въпроса:
1. Какви са възможностите за промяна в НА - т.е. там вече да фигурирам само аз като собственик на апартамента (да се заличи другият собственик)? Предполагам че единият вариат е покупко-продажба на 1/2 от апартамента. Има ли други опции?
2. Кой е наи-евтин от гледна точка на такси?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 25 Яну 2025, 21:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
промяна на НА при съсобственост (заличаване на съсобственик)
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Най- добре е според мен покупко-продажбата / най-малко атакуема е /. Спазете всички изисквания на закона при продажбата на съсобствен недв. имот и няма да имате проблеми .
УСПЕХ !
P.S. Не питайте за най-евтиният варинат , понякога той може да ви струва много, много скъпо...
УСПЕХ !
P.S. Не питайте за най-евтиният варинат , понякога той може да ви струва много, много скъпо...
- divain
- Потребител
Благодаря за отговорите.И съжалявам за темата в 2-та форума, но не знаех този въпрос към кой форум да го задам.
В чл.100 от ЗС прочетох следното:
"Отказът от правото на собственост върху недвижим имот има действие само ако е извършен в писмена форма с нотариално заверен подпис и ако е вписан в имотния регистър. "
Това ли имахте предвид като пишете че атакуемо? и това ли е делба?
В чл.100 от ЗС прочетох следното:
"Отказът от правото на собственост върху недвижим имот има действие само ако е извършен в писмена форма с нотариално заверен подпис и ако е вписан в имотния регистър. "
Това ли имахте предвид като пишете че атакуемо? и това ли е делба?
- smurfiola
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|