начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

промяна на НА при съсобственост (заличаване на съсобственик)

Казуси за недвижими имоти

промяна на НА при съсобственост (заличаване на съсобственик)

Мнениеот smurfiola » 24 Мар 2007, 15:29

Сутуацията е следната:
Аз и моят приятел преди 2 години си купихме заедно апартамент и двамата фигурираме като собственици в НА. Вече не желаем да живеем заедно и в тази връзка имам 2 въпроса:
1. Какви са възможностите за промяна в НА - т.е. там вече да фигурирам само аз като собственик на апартамента (да се заличи другият собственик)? Предполагам че единият вариат е покупко-продажба на 1/2 от апартамента. Има ли други опции?
2. Кой е наи-евтин от гледна точка на такси?
Благодаря предварително.
smurfiola
Нов потребител

Мнениеот divain » 24 Мар 2007, 17:37

Най- добре е според мен покупко-продажбата / най-малко атакуема е /. :wink: Спазете всички изисквания на закона при продажбата на съсобствен недв. имот и няма да имате проблеми .
УСПЕХ !
P.S. Не питайте за най-евтиният варинат , понякога той може да ви струва много, много скъпо...
divain
Потребител

Мнениеот smurfiola » 25 Мар 2007, 00:45

Благодаря за отговорите.И съжалявам за темата в 2-та форума, но не знаех този въпрос към кой форум да го задам.

В чл.100 от ЗС прочетох следното:
"Отказът от правото на собственост върху недвижим имот има действие само ако е извършен в писмена форма с нотариално заверен подпис и ако е вписан в имотния регистър. "

Това ли имахте предвид като пишете че атакуемо? и това ли е делба?
smurfiola
Нов потребител

Назад към Имотни казуси