- Дата и час: 11 Яну 2025, 02:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на имот с пълномощно
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Продажба на имот с пълномощно
Ако продам имот с пълномощно (изрядно) и 8 месеца след сделката упълномощителите заведат ГД с иск за сумата от сделката платена в брой преди това(в пълномощното няма текст задължаващ ме с плащане след продажбата)какви са шансовете в такова дело и имам ли право на контра иск?
- federiko
- Нов потребител
Въпросът е зададен доста неясно.
Ако съм разбрал правилно: преди 8 месеца сте бил упълномощен от други хора, да ги представлявате при покупко-продажба на техен собствен /ако са съпрузи и ако е придобит по време на брака/ или съсобствен имот. Получили сте в брой продажната цена. Ако сте пълномощник - какво Ви кара да считете, че парите са Ви подарени? Възможна е и наказателна отговорност - злоупотреба на доверие или обсебване /наказанията са различни/. Така, че ако сте пълномощник - във Ваш интерес е да върнете парите на хората.
По другият въпрос: какво имате предвид под "контра иск" /доколкото Ви разбирам, във вашият случай той се нарича "насрещен"/ и какво ще претендирате по него?
Ако съм разбрал правилно: преди 8 месеца сте бил упълномощен от други хора, да ги представлявате при покупко-продажба на техен собствен /ако са съпрузи и ако е придобит по време на брака/ или съсобствен имот. Получили сте в брой продажната цена. Ако сте пълномощник - какво Ви кара да считете, че парите са Ви подарени? Възможна е и наказателна отговорност - злоупотреба на доверие или обсебване /наказанията са различни/. Така, че ако сте пълномощник - във Ваш интерес е да върнете парите на хората.
По другият въпрос: какво имате предвид под "контра иск" /доколкото Ви разбирам, във вашият случай той се нарича "насрещен"/ и какво ще претендирате по него?
- sharenkov_g
- Потребител
tekst ot pulnomostnoto glasi,4e imam prava da prodavam imota na kogoto precenq za dobre na kakvato cena rewa i da prexvurliam sam na sebe si.parite v broi sum gi dal na sobstvenicite predi sdelkata a sega iskat vtoro plawane i to e goliamo.nasrewniat mi isk e za zapor na bakovite mi smetki i zagubata mi ot tova.ne stava duma za neuredeni smetki spored predvaritelen dogovor koito imame s sobstvenicite.obrazno kazano plastam 20000 sled tova prodavam za 25000 a sega iskat ot men 25000 \t.e iskat da vzemat 45000 ot men v dvata etapa na odiseata ni.dano sum bil po qsen i blagodarq.ne az sum zloopotrebil a te s men....
- federiko
- Нов потребител
Икономисали сте си нот.акт и сега ще си сърбате попарата.Хората са казали, че който каквото си направи, никой не може да му го направи.
- mibora
- Потребител
Текстът в пълномощното е стандартен.
/пишете на кирилица - моля, Ви/
Не виждам да пишете, че имате разписка за платената цена.
Отново ме карате да гадая какво се е случило, например:
1. Подписвате с продавачите предварителен договор, по който дължите 20000. Плащате цената. /разписка?/
2. В същото време или малко по-късно, ви упълномощават с цитираните права.
3. С даденото Ви пълномощно, се явявате пред нотариус и от името на упълномощителите си продавате тяхният имот за 25000.
4. Заведено е дело срещу Вас и е допуснато обезпечение.
Това ли се е случило?
/пишете на кирилица - моля, Ви/
Не виждам да пишете, че имате разписка за платената цена.
Отново ме карате да гадая какво се е случило, например:
1. Подписвате с продавачите предварителен договор, по който дължите 20000. Плащате цената. /разписка?/
2. В същото време или малко по-късно, ви упълномощават с цитираните права.
3. С даденото Ви пълномощно, се явявате пред нотариус и от името на упълномощителите си продавате тяхният имот за 25000.
4. Заведено е дело срещу Вас и е допуснато обезпечение.
Това ли се е случило?
- sharenkov_g
- Потребител
Да заведено е дело и е допуснато обезпечение!Има ли шанс за защитата ми?Означава ли това,че пълномощното ме е изгорило? Благодаря!Ще ми трябва сериозен адвокат.
- federiko
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|