Здравейте на всички, изчетох почти всички казуси поснати в този раздел, като се надявах да открия подобен на моя случай, но за съжаление не открих, за това се обръщам към вас , с молба за съвет. Случаят е следния:
Съсобственици сме на една къща и дворно място заедно със сестрата на мъжа ми, като имота е наследствен от родителите на мъжа ми. Сестра му от няколко години е в чужбина и не стопанисва нейната част от къщата, а в същото време вътре има страшно много нейни вещи, които пък пречат на нас да я ползваме. Помолихме я да ни продаде нейния дял, но тя категорично отказва. Предложихме й ние да й продадем нашия дял, но тя пак отказва. Къщата не може да бъде поделена по никакъв начин и сега се оказваме с вързани ръце. Нито можем да я ползваме нито можем да я продадем? Какво да провим? Нямаме претенции и двата варианта ни устройват , но лошото е че тя не се съгласява на нито един от начините които ние й предлагаме.
- Дата и час: 11 Яну 2025, 05:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съсобствен имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Здр.,
Единственият вариант е съдебна делба. Щом жилището е реално неподеляемо - ще бъде изнесено на публична продан и ще си разделите парите. Свържете се с адвокат, който ще Ви разясни процедурата в детайли и ще придвиже нещата.
Единственият вариант е съдебна делба. Щом жилището е реално неподеляемо - ще бъде изнесено на публична продан и ще си разделите парите. Свържете се с адвокат, който ще Ви разясни процедурата в детайли и ще придвиже нещата.
- aleks84
- Потребител
Благодаря ви много, точно това ме интересуваше, дали има начин без съд да се оправим, но явно няма.
А можете ли да ми кажете колко време горе долу продължава една такава процедура по съдебна делба и горе долу какви пари трябва да имам, защото единствения начин да платя по-голяма сума е когато взема парите от къщата.
А можете ли да ми кажете колко време горе долу продължава една такава процедура по съдебна делба и горе долу какви пари трябва да имам, защото единствения начин да платя по-голяма сума е когато взема парите от къщата.
- mimi_77
- Младши потребител
Добре, но все пак няма ли някакви законови срокове, в които трябва да приключи едно такова дело?
Ясно ми е че трябва да се договарям с Ваш колега адвокат, но как да се договоря за нещо , за което нямам представа колко горе долу му е цената. Той може да поиска и три хиляди лева , аз как да преценя дали да се съглася или да искам по ниска цена.
Ясно ми е че трябва да се договарям с Ваш колега адвокат, но как да се договоря за нещо , за което нямам представа колко горе долу му е цената. Той може да поиска и три хиляди лева , аз как да преценя дали да се съглася или да искам по ниска цена.
- mimi_77
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|