начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

съсобствен имот

Казуси за недвижими имоти

съсобствен имот

Мнениеот mimi_77 » 22 Мар 2007, 13:09

Здравейте на всички, изчетох почти всички казуси поснати в този раздел, като се надявах да открия подобен на моя случай, но за съжаление не открих, за това се обръщам към вас , с молба за съвет. Случаят е следния:
Съсобственици сме на една къща и дворно място заедно със сестрата на мъжа ми, като имота е наследствен от родителите на мъжа ми. Сестра му от няколко години е в чужбина и не стопанисва нейната част от къщата, а в същото време вътре има страшно много нейни вещи, които пък пречат на нас да я ползваме. Помолихме я да ни продаде нейния дял, но тя категорично отказва. Предложихме й ние да й продадем нашия дял, но тя пак отказва. Къщата не може да бъде поделена по никакъв начин и сега се оказваме с вързани ръце. Нито можем да я ползваме нито можем да я продадем? Какво да провим? Нямаме претенции и двата варианта ни устройват , но лошото е че тя не се съгласява на нито един от начините които ние й предлагаме.
mimi_77
Младши потребител

Мнениеот aleks84 » 22 Мар 2007, 13:50

Здр.,
Единственият вариант е съдебна делба. Щом жилището е реално неподеляемо - ще бъде изнесено на публична продан и ще си разделите парите. Свържете се с адвокат, който ще Ви разясни процедурата в детайли и ще придвиже нещата.
aleks84
Потребител

Мнениеот mimi_77 » 23 Мар 2007, 12:48

Благодаря ви много, точно това ме интересуваше, дали има начин без съд да се оправим, но явно няма.
А можете ли да ми кажете колко време горе долу продължава една такава процедура по съдебна делба и горе долу какви пари трябва да имам, защото единствения начин да платя по-голяма сума е когато взема парите от къщата.
mimi_77
Младши потребител

Мнениеот mimi_77 » 26 Мар 2007, 10:06

Добре, но все пак няма ли някакви законови срокове, в които трябва да приключи едно такова дело?
Ясно ми е че трябва да се договарям с Ваш колега адвокат, но как да се договоря за нещо , за което нямам представа колко горе долу му е цената. Той може да поиска и три хиляди лева , аз как да преценя дали да се съглася или да искам по ниска цена.
mimi_77
Младши потребител

Назад към Имотни казуси