начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

продажба или дарение - спешно

Казуси за недвижими имоти

продажба или дарение - спешно

Мнениеот miaria » 20 Мар 2007, 16:11

Моля Ви да ми дадете съвет
Имаме жилище което искаме да продадем/дарим/ на дъщеря ни,
Въпросът ми е кое е по-добрия върият чрез продажба или чрез дарение. Това което ме притеснява за дарението е, че при развод, или смърт на единия от родителите евентуалният нов съпруг или съпруга на останалия жив родител би ли могъл да въздейства и да се развали това дарение. Благодаря Ви предварително
miaria
Нов потребител

Мнениеот cue_bid » 20 Мар 2007, 16:16

:!:
Имало е вече такава тема във форума.... Потърсете....
cue_bid
Младши потребител

Мнениеот pussi » 20 Мар 2007, 17:21

дарението се разваля САМО при определени предпоставки. Не може във всеки един момент да ви се прииска и да го развалите .Трябва да са налице законовите предпоставки. При дарение няма да дължите данък. Докато при продажба ще дължите . Само едно дете ли имате ,ако са повече те имат запазена част и след време могат да искат разваляне на дарението ,докато при продажбата няма да имат такава възможност.
pussi
Младши потребител

Мнениеот tonina » 20 Мар 2007, 20:51

Защо изключвате варианта договор за прехвърляне на имота срещу задължение за издръжка и гледане? Може да се развали по-лесно, ако приобретателят не изпълнява задълженията си.
tonina
Младши потребител

Назад към Имотни казуси