начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Рискове за фирмен имот?

Казуси за недвижими имоти

Рискове за фирмен имот?

Мнениеот Brain » 18 Мар 2007, 18:28

Бих искал да знам, дали съществуват някакви рискове, ако една и съща фирма притежва и отдава под наем даден недвижим имот. Питам тук, защото се консултирах вече с двама адвокати, които ми казаха, че има известни рискове, но не ми казаха нищо конкретно.

Благодаря предварително за всякакви отговори!
Brain
Младши потребител

Мнениеот zvezda » 18 Мар 2007, 18:49

Въпросът ви е повече от неясен. Затова надали ще се намери някой да ви отговори.
Естествено, че собственикът на даден недвижим имот (бил той и фирма) може да го отдава под наем, кой друг ако не самия собственик?! :shock:
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
zvezda
Потребител

Мнениеот Brain » 18 Мар 2007, 20:22

Явно не съм се изразил правилно. Не става въпро за правото фирмата да отдава под наем. И при двете консултации бях посъветван, да разделя притежаването на имота от управлението му- в смисъл една фирма да го притежава, а друга, също моя, да го управлява с договор за управление. За това питам, какви са конкретните причини да се разделя притежаването от управлението и какви рискове носи съчетаването на двете дейности в една фирма?
Brain
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 18 Мар 2007, 21:53

Каква е идеята на подобно упражнение?
Аз не виждам смисъл да вкарвате фирма посредник, особено и тя като е ваша... свързани лица и ала бала отклонения от данъчното облагане...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот zoom » 19 Мар 2007, 13:12

Явно си говорим за данъци :) Задайте си коректно въпроса. Кажете каква Ви е целта и може да Ви се отговори.
zoom
Потребител

Мнениеот Brain » 19 Мар 2007, 13:42

Не става въпро за данъци- и двата случая приходите ще се облагат по един начин. Всички, с които съм се консултирал, ме съветват, че е добре да има една фирма- "бушон". Само дето така и не ми стана ясно какво може да се обърка, че да имам нужда от "бушон".
Щом никой не се сеща явно действително няма голяма нужда да се правят тези еквилибристики. :D
Brain
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 19 Мар 2007, 16:26

Най-добре поискайте от адвокатите си да ви обяснят каква им е идеята, а не да карате колегите да гадаят и да си играем на "Топло и студено".
Поздрави!!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот Brain » 19 Мар 2007, 16:39

Точно това и направих и пак не получих конкретни отговори- било свързано с нещо такова, че ЕООД-то отговаряло с до 5000лв, ама за какво отговаря, пред кого отговаря- нищо конкретно. Явно искат да се презастраховат. Аз лично за себе си реших въпроса.
Благодаря на всички за отговорите!
Brain
Младши потребител

Назад към Имотни казуси