начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

можем ли да строим?

Казуси за недвижими имоти

можем ли да строим?

Мнениеот ivavel » 25 Фев 2007, 16:06

Здравейте!
След делба за наследствен парцел от 480 кв.м баща ми притежава 320 кв. м, а чичовците ми-160. В парцела има две жилищни сгради-80 кв. м, която владее баща ми и 50 кв.м на чичовците ми. В съдебното решение след делбата е упомената собствеността на сградите, но земята остана в идеални части, заради невъзможността за обособяване на самостоятелни парцели. Имам намерението да надстроявам мансарда над сградата на баща ми, но въпросът ми е трябва ли да поискаме за това съгласие от чичовците ми? Освен това какъв е начинът новопостроеното да е на мое име, след като ще реконструирам покрива за обособяване на жилище, а това няма да изцяло нов строеж?
ivavel
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 26 Фев 2007, 16:26

Трябва съгласие на чичовците ви, дори трябва да сключите договор в нотариална форма /чл.183,ал.1 от ЗУТ/.
На втория ви въпрос отговорът е още по-лесен-след като не сте собственик на тавана трябва да станете.Способите най-често са два-дарение и покупко-продажба.Аз ви препоръчвам дарението.
georgi07
Потребител

Мнениеот mimito » 07 Мар 2007, 11:40

с всичко казано в отговор на колегата сам съгласна,но не разбрах,защо да е "дарение"-за да може някои да го успорва или заради таксата по сделката???
mimito
Нов потребител

Назад към Имотни казуси