начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

МОЛЯ ЗА МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ

Казуси за недвижими имоти

МОЛЯ ЗА МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ

Мнениеот atanasow » 21 Фев 2007, 23:31

Собственик съм на земелска земя,за която нямам сключен договор за аренда или наем.Въпреки това местен арендатор я обработва без да получавам рента за нея.Независимо,че съм предупредил,че аз ще обработвам лично земята си,тази година същия арендатор отново я е засял.Въпроса ми е какъв е реда да вляза във владение на собствената ми земеделска земя и дали имам право да прибера реколтата?
atanasow
Нов потребител

Мнениеот eklekti4kata » 22 Фев 2007, 00:01

чл.108 ЗС - "Собственикът може да иска своята вещ от всяко лице,което я владее или държи,без да има основание за това."
т.е.обърнете се към адвокат. С поздрав! :)
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот vesselincho » 22 Фев 2007, 13:44

Revandikacionniqt isk e edna vuzmojnost, mojete da probvate i s vladelcheskite iskove.Tam neshtata sa ulesneni ot ot gledna tocchka na dokazvane.Mojete da otpravite tujba za obrazuvane na nakazatelno proizvodstvo - ot opisanieto nalice ima samoupravstvo.Gledaite da ne sa okaje,che arendatorut durji zemqta na nqkakvo pravno osnovanie,che togava shte se okajete v komichna situaziq.Budete spokoien ustnatagovorka za otdavane na zemedelska zemq pod naem e nishtojna!
vesselincho
Младши потребител

Назад към Имотни казуси