начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Казуси за недвижими имоти

НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Мнениеот 9999999 » 20 Фев 2007, 09:23

ИМАМ МАГАЗИН,КОЙТО ОТДАВАМ ПОД НАЕМ. С ПОСЛЕДНИТЕ СИ НАЕМАТЕЛИ ИМАМ НАПРАВЕН ДОГОВОР ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА, КОЙТО НЕ Е ЗАВЕРЕН НОТАРИАЛНО. НАЕМАТЕЛИТЕ МИ НЕ СА КОРЕКТНИ. ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ТОВА Е ИЗИСКВАНЕ НА ХЕИ МИ ПОИСКАХА КСЕРОКОПИЕ ОТ НОТАРИАЛНИЯТ АКТ, КАКТО И ЖЕЛАНИЕТО ДА СМЕНЯТ ПАРТИДИТЕ НА ВОДОМЕРА И ЕЛЕКТРОМЕРА,ЗА ДА СЕ ОТЧИТАТ СМЕТКИТЕ КАТО РАЗХОДИ НА ФИРМАТА ИМ. ТОВА ИМ БЕ ОТКАЗАНО,РАЗБИРА СЕ.
РЕШИЛА СЪМ ДА ИМ ОТПРАВЯ ПИСМЕНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ТОВА С ТЕЛЕГРАМА ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е, ЧЕ ПРИ ПОДОБНИ ИСКАНИЯ ЩЕ ПРЕКРАТЯ ДОГОВОРА С НЕУСТОЙКИ ЗА ТЯХ.СЪГЛАСНО НК НА КАКВИ ЧЛЕНОВЕ ДА СЕ ПОЗОВА.
9999999
Нов потребител

Re: НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Мнениеот oncho » 20 Фев 2007, 16:09

9999999 написа:ИМАМ МАГАЗИН,КОЙТО ОТДАВАМ ПОД НАЕМ. С ПОСЛЕДНИТЕ СИ НАЕМАТЕЛИ ИМАМ НАПРАВЕН ДОГОВОР ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА, КОЙТО НЕ Е ЗАВЕРЕН НОТАРИАЛНО. НАЕМАТЕЛИТЕ МИ НЕ СА КОРЕКТНИ. ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ТОВА Е ИЗИСКВАНЕ НА ХЕИ МИ ПОИСКАХА КСЕРОКОПИЕ ОТ НОТАРИАЛНИЯТ АКТ, КАКТО И ЖЕЛАНИЕТО ДА СМЕНЯТ ПАРТИДИТЕ НА ВОДОМЕРА И ЕЛЕКТРОМЕРА,ЗА ДА СЕ ОТЧИТАТ СМЕТКИТЕ КАТО РАЗХОДИ НА ФИРМАТА ИМ. ТОВА ИМ БЕ ОТКАЗАНО,РАЗБИРА СЕ.
РЕШИЛА СЪМ ДА ИМ ОТПРАВЯ ПИСМЕНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ТОВА С ТЕЛЕГРАМА ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е, ЧЕ ПРИ ПОДОБНИ ИСКАНИЯ ЩЕ ПРЕКРАТЯ ДОГОВОРА С НЕУСТОЙКИ ЗА ТЯХ.СЪГЛАСНО НК НА КАКВИ ЧЛЕНОВЕ ДА СЕ ПОЗОВА.

Вината не е в наемателите, а в НАЕМОДАТЕЛЯ
oncho
Младши потребител

Re: НАЕМАТЕЛИ НА МАГАЗИН

Мнениеот oncho » 21 Фев 2007, 10:48

9999999 написа:]ЗАЩО ТАКА МИСЛИТЕ?! ИМОТЪТ СИ Е МОЙ И АЗ ОПРЕДЕЛЯМ ПРАВИЛАТА...А И НАЕМАТЕЛИТЕ МИ ДОСЕГА НЕ СА БИЛИ КОРЕКТНИ В ИСКАНИЯТА СИ...

Госпожо,

1-во наистина от ХЕИ изискват документ за собственост и договор за наем на наемателите за да издадат санитарно разрешително за обекта.

2-ро нормално е след като заплащат разходите за ел. енергия и вода да получават разходни документи. За промяната на партидата е нужно вашето съгласие, а съгласието ви е и във ваш интерес, защото сега за задълженията отговаряте само вие, а след съгласието ще отговаряте солидарно с наемателите ви, т.с. ВиК и ЕНЕРГОСНАБДЯВАНЕ ще могат да търсят задълженията и от наемателите ви.

3. гореописаните искания не правят наемателите ви некоректни, некоректна сте вие в момента, понеже пречите те да ползват помещението за това за което са го наели.

4. вярно е че имота е ваш и вие определяте правилата, но не е нужно да се самозабравяте, като не искате наематели да ви се пречкат в имота, тогава не го даваите поднаем.

Не си мислете, че защитавам наемателите ви, аз също съм наемодател, но в случая определено не сте права. Друг е въпроса ако наемателите ви не са коректни при заплащане на наема или ползват имота не по предназначение.

9999999 написа:ОТ ХЕИ ИЗИСКВАТ САМО ДОГОВОРА ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ И РЕГИСТРАЦИЯТА НА ФИРМАТА ИМ. ОТ НАЕМАТЕЛИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВА КСЕРОКОПИЕ НА НОТАРИАЛНИЯТ АКТ, А АКО ТОВА СЕ НАЛОЖИ СЕ ТЪРСИ СОБСТВЕНИКА...ТОВА МИ БЕ КАЗАНО ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ.
СЪГЛАСНО СКЛЮЧЕНИЯТ МЕЖДУ НАС ДОГОВОР ВСИЧКИ БЕЛЕЖКИ ЗА ЗАПЛАЩАНЕТО НА ПОТРЕБЛЕНИЕ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ И ВОДА СЪС САМИЯ ДОГОВОР СЕ ОТЧИТАТ КАТО РАЗХОД НА ФИРМАТА ИМ. ЯВНО ВИЕ НЕ СТЕ В ЧАС С НЕЩАТА...
НЕ НЕ СЪМ СЕ САМОЗАБРАВИЛА НАЕМОДАТЕЛКА. ПРЕДИ ТОВА В МАГАЗИНЪТ СИ РАБОТИХ АЗ И СЪМ ЗАПОЗНАТА С ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ, ТАКА ЧЕ ЩОМ И ВИЕ СТЕ НАЕМОДАТЕЛ СИ ОПРЕДЕЛЯЙТЕ ВАШИТЕ ПРАВИЛА ВЪВ ВАШИЯТ МАГАЗИН, А АЗ МОИТЕ - В МОЯТ МАГАЗИН.
ТОВА Е...

И вие извинявайте за тона, ама я ми обяснете как само с договора и бележките на ваше име ще осчетоводяват направените плащания ?
Освен това всеки може да си вземе копие от акта ви за собственост от Агенцията по вписвания, защото регистъра е публичен тъй, че няма за какво толкова да се пените. Аз ако съм на вашите наематели ще ви тупна една яка сметка за ток и ще ви пусна после да ме дирите, то бива злоба ама вашето на нищо не прилича.
Това е от мен, всичко добро ви желая и си правете с магазина каквото намерите за добре.
oncho
Младши потребител

Назад към Имотни казуси