- Дата и час: 25 Яну 2025, 20:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въвод във владение?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
въвод във владение?
Имам следния имотен казус: на през месец ноември закупих апартамент, като с купувача, чрез нотариалния акт за покупка се бяхме разбрали да ми предаде владението на имота на 19.12.2006г. В предварителния договор се бяхме разбрали че при нужда мога да оставя продавача да живее още 2 месеца, срещу определен наем. На 19.12.2006г. ми беше отказано предаването на владението с искането да живее още два месеца. Аз отказах и заведох дело по бързата процедура за възстановяване на владението. Съда ми отказа с мотива че никога не съм владял имота, че да ме възстановят. След това с продавача устно пред адвоката на продавача се разбрахме да живее до 18.02.2007г. Сега обаче пак ми отказва. Иска още 1 месец. Наясно съм че може да иска да живее там още дълго време. Посъветвайте ме кой е най-бързия законен начин за да вляза във владение?
- spirit
- Нов потребител
Ако е записано в нотариалния акт, че имота ще Ви се предаде на определена дата, въз основа на това можете да поискате издаване на изпълнителен лист. Това производство е "по-бърза процедура" от "бързата". За подробности обаче е по-добре да се видите с адвокат.
- ykovachev
- Активен потребител
подробности
записана е точната дата и тя изтече преди два месеца. Изпълнителен лист по 237 ж от ГПК ли да вадя? Колко дълга е процедурата?
- spirit
- Нов потребител
Благодаря ти 7777. Надяшам се скоро да се похваля с положителен резултат. Дано случа и на добър съдия изпълнител.
- spirit
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|