начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

как се извършват големите сделки

Казуси за недвижими имоти

как се извършват големите сделки

Мнениеот agcanev » 03 Фев 2007, 11:33

задавам въпроса от любопитстбо. как се извършва покупка (продажба) примерно за 10 000 000 лева. ясно е че тези пари не се пренасят по улиците. как продавача и копувача си осигуряват против измами и рискове? БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ОТГОВОРИЛИ
agcanev
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 05 Фев 2007, 12:50

И на мен много ми е интересно .
escapeluxor
Младши потребител

Re: kak se izvar6vat golemite sdelki

Мнениеот gery » 05 Фев 2007, 12:59

agcanev написа:zadavam vaprosa ot lubopitstbo. kak se izvar6va pokupka (prodajba) primerno za 10 000 000 leva. yasno e 4e tezi pari ne se prenasiat po ulizite. kak prodava4a i kopuva4a si osiguriavat protiv izmami i riskove? BLAGODARNOST KAM VSI4KI OTGOVORILI

чрез ползване на E-scrow банкова сметка :mrgreen:
gery
Потребител

Re: kak se izvar6vat golemite sdelki

Мнениеот kursant_amvr » 05 Фев 2007, 13:03

agcanev написа: kak prodava4a i kopuva4a si osiguriavat protiv izmami i riskove?

В България с 9x18 мм пистолет Макаров и тротилови шашки. В другите страни не знам.

------------------------------
На такъв въпрос - такъв отговор ! :D
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот ares » 05 Фев 2007, 13:03

въпрос : kak se izvar6vat golemite sdelki ?
отговор: trudno
ares
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 05 Фев 2007, 16:28

Според мен начина е следния:
Преди подписването на нотариалния акт купувача прехвърля парите по специална сметка на нотариуса, който изповядва сделката. След подписването на сделката от страните и вписването на нотариалния акт в службата по вписване, нотариуса прехвърля парите по сметка на продавача, която е посочена в нотариалния акт.
pinkopanter
Потребител

Мнениеот enigma » 05 Фев 2007, 17:09

А банковите такси?

Единият вариант е на доверителна сметка, другият - нотариусът държи документите и не вписва сделката, докато продавачът не се обяди, че парите са преведени.

Има и други, но мисля тези са най-разпространени.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот warbaby » 13 Фев 2007, 13:58

значи не знам как става за подобер размер.... но видях за значително по - скромна сума как нотариуса си направи допълнителна застраховка само за тази сделка...
warbaby
Младши потребител

Мнениеот n.dimitrova » 13 Фев 2007, 17:44

Здравейте!
Това, което мога да ви посъветвам е да използвате E-scrow сметка. Изготвяте си хубав предварителен договор, чиито условия се описват в договора за E-scrow сметката с банката и последната/срещу съответна сума-напр. в Алианц е 0.1% от сумата/ следи за изпълнението на клаузите по този договор.
Това е "най-чистия"вариант според мен!
n.dimitrova
Нов потребител

Мнениеот ana_maria » 13 Фев 2007, 19:09

Може да помогне много ноториуса. Страните подписват нотариалният акт, излизат купувачът прави банков превод на продавача и едва след представянето на банков документ, нотариусът заверява акта./ Но това е наше съчинение на тема" проверката висша форма на доверие"/. Не че и тук не може да има издънки. Но аз вярвам много в нотариуса, с който работя!!
ana_maria
Младши потребител

Мнениеот tiarra » 13 Фев 2007, 20:29

Все пак най сигурния начин е сумата да се преведе по гаранционната сметка на нотариуса и да се подпише тристранен договор между нотариус, продавач и купувач. Ако се подпише и акта не се вписва разбира се може да се вярва на нотариуса, но какво прави той ако не се разменят парите? Собствеността все пак преминава с подписите, а вписването е за третите лица.
tiarra
Потребител

Мнениеот Lord_Niko » 14 Фев 2007, 22:25

Има и друг сигурен начин :)
Все пак когато става въпрос за голяма сделка разходите по нея не би трябвало да са проблем...
Та да сте чували за АКРЕДИТИВ :twisted:
Lord_Niko
Нов потребител

Мнениеот minkogeorgiev » 16 Фев 2007, 15:09

През последните три месеца на два пъти ми се случи да откривам и участвам в изпълнението на escrow bank account, което по своята правна същност е документарен акредитив!

Факт е - това е най-сигурната форма на плащане, става много прецизно и бързо. В единият от случаите - участваше и нотариус, заедно с трите страни по сделката като неговата фунция беше превантивна - той провери наличието на цялата поредица от условия, преди да се извърши плащането. Но този начин на плащане е свързан с харчене на сериозни средства за такси, хонорари и др.

Това е най-често срещаният начин на разплащане при големи сделки.
Препоръчвам го на тези, които извършват големи сделки.
minkogeorgiev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси