начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Спиране на ток в собствен имот!

Казуси за недвижими имоти

Спиране на ток в собствен имот!

Мнениеот escapeluxor » 18 Дек 2006, 16:11

Вижте последните ми въпроси тук- http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?p=143992#143992 или на 3-та страница.
Последна промяна escapeluxor на 26 Яну 2007, 22:07, променена общо 2 пъти
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 18 Дек 2006, 19:19

А договора за наем прекратен ли е? И уведомено ли е енергото за това прекратяване?
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот escapeluxor » 18 Дек 2006, 22:47

Договорът за наем изтича края на декември ,но поради факта че те въобще не плащат аз имам право да го прекратя и съм предприел сътветните действия -нотариална покана ,дело за връщане на имота ми което още се разглежда и т.н..
Енергото съм ги оведомил за всичко ,но те(наемателите) пак са ходили и са разправяли ,че вече те водели дело срещу мен за нищожност (което според мен е само ход на техният адвокат за печелене на време или нещо друго) .Не мога да разбера да имаш нотариален акт и да не можеш да си спреш тока.
Последният път обяснявам на поредната служителка ,че не виждам някой освен мен да има право да спре или да пусне токът и тя ми потвръждава думите и след един ден пак им пускат тока.
Нали в енергото за да ти пуснат партида трябва да покажеш документ за собственост като мен?
Мисля вече да отида при управителя и да се разбера един път завинаги.
Много ще се радвам ,ако може да ми дадете някой интересни идеи .
Може би да ги заплаша ,че ще пусна жалби да Защита на потребителите или до някоя друга държавна институция.Споделете всеки възможен вариант.
escapeluxor
Младши потребител

Re: Спиране на ток в собствен имот!

Мнениеот eklekti4kata » 19 Дек 2006, 00:05

escapeluxor написа:Здравейте ,
Става въпрос за следният случай :
Купувам апартамент като оставям вътре с договор за наем бившите собствениците като наематели ,но тъй като те не си плащат наемът започвам дело както си му е редът за да ги извадя от там.Явно когато техният адвокат вижда ,че няма да могат да спечелят делото завеждат друго дело срещу мен за нищожност на нот.акт.Лошото е ,че нямама контралетер за реалната сума ,а съм купил имота по даначната оценка,но както и да е ако някой иска може да даде съвет на описаното по горе.
Моят конкретен въпрос е защо те успяват да си пуснат тока за 3 път като партидатата е на мое име и по закон доколкото знам само аз имам право да го пускам и спирам.В енергото служителите се оправдават ,че и наемателите са завели дело срещу мен и т. н..Кажете ми как да убедия служителите на енергото защото аз не се сещам вече за варианти макар ,че не мисля да се отказвам.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот escapeluxor » 19 Дек 2006, 00:11

Тоест???
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 19 Дек 2006, 00:26

:lol: Като изготвяше договора за отдаване под наем ,достатъчно ли ти беше изяснена ситуацията ,в която: те не си плащат тока ,/защото тук влиза и ситуацията с телефона :!: /:( ти какво правиш -или ако не ти беше ясно ,беше ли ти казано:ако ти... то той.. или пък ако той... то ти...Изясни ли си ,че като искаш да получиш ,трябва да се предпазиш от ... по този начин...Надявам се,че всичко ти е уточнено в договора,но не съм наясно от написаното как точно е. :lol: И не бързай с Комисията... :P
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот escapeluxor » 19 Дек 2006, 01:28

Аз не казвам ,че не си плащат тока,а че аз не мога да обедя служителите от енергото (вече за 3 път) да прекъснат тока към имота за който имам нот. акт.
Какви причини още трябва да изтъкна в енергото накрая да разберат ,че трябва да им прекъснат тока по закон ,а не да им го пускат по лични причини?
Това ми е въпросът.
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 19 Дек 2006, 13:46

Никой ли е нямал такъв случай досега? :(
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот latinica » 19 Дек 2006, 15:07

А те на какви основания обжалват нотариалния акт?
latinica
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 19 Дек 2006, 17:07

Ами че те били в крайна нужда,незнаели какво подписват(звучи малко смешно) и т. н. Но аз не мисля ,че това интересува енергото .
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 19 Дек 2006, 20:18

:roll:
escapeluxor
Младши потребител

Пак нелегално, ама - карай през просото...

Мнениеот gudio » 19 Дек 2006, 22:16

Имал съм подобен случай в предишната си битност. Там беше още по-лошо - гадината наемател се включваше незаконно със съдействието на професионални ел.техници, независимо, че електро-то го режеше и то по начин, доста сложен за възстановяване... Имах и друг случай - там ответникът взимаше ток от съседа. Електрото наказа съседа, но злодеят покри разходите и продължи да се включва... Тук при Вас, щом Електро-то отказва да спре тока под претекст съдебни спорове, поискайте закриване на партидата. Ако трябва, с нотариална покана ги уведомете, че не искате да сте техен абонат за този имот... На тях обаче не им пука, нали злодеят си плаща тока, независимо на чие име е партидата... Кофти работа. Но юридически номерът с отказ да сте абонат би трябвало да свърши работа. После обаче ще Ви натоварят с такса проучване мощност, включване и т.н., когато си "реституирате" имота... :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот escapeluxor » 19 Дек 2006, 23:13

:)
escapeluxor
Младши потребител

Re: Пак нелегално, ама - карай през просото...

Мнениеот escapeluxor » 19 Дек 2006, 23:17

gudio написа:Имал съм подобен случай в предишната си битност. Там беше още по-лошо - гадината наемател се включваше незаконно със съдействието на професионални ел.техници, независимо, че електро-то го режеше и то по начин, доста сложен за възстановяване... Имах и друг случай - там ответникът взимаше ток от съседа. Електрото наказа съседа, но злодеят покри разходите и продължи да се включва... Тук при Вас, щом Електро-то отказва да спре тока под претекст съдебни спорове, поискайте закриване на партидата. Ако трябва, с нотариална покана ги уведомете, че не искате да сте техен абонат за този имот... На тях обаче не им пука, нали злодеят си плаща тока, независимо на чие име е партидата... Кофти работа. Но юридически номерът с отказ да сте абонат би трябвало да свърши работа. После обаче ще Ви натоварят с такса проучване мощност, включване и т.н., когато си "реституирате" имота... :lol:

Интересна идея ,дано да е осъществима .
Само да попитам защо с нотариална покана да прекратя взимоотношения с Енергото?
Заради предполагаем отказ пак по нормален път да закрият ?партидата ли?
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот gudio » 19 Дек 2006, 23:19

В случай, че Енерго(Електро)-то не иска да "входира" (ех, каква гениална дума !) искането.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот escapeluxor » 20 Дек 2006, 00:36

gudio написа:В случай, че Енерго(Електро)-то не иска да "входира" (ех, каква гениална дума !) искането.

:lol: Да и аз така си помислих.
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 20 Дек 2006, 12:12

Няма да откажа още идеи. :idea:
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 20 Дек 2006, 18:18

Днес се обадих в Енергото и ги попитах ,защо са пуснали пак тока .Там служителката каза че от правният им отдел ( а дали е така ) са й казали ,че щом И те (наемателите) са завели дело нямало да спират тока .На всичко отгоре върнали партидата на тяхно име(на наемателите),но как е станало като ние я прехвърлихме с нотариален акт.
Накарах я да се обоснове с някакъв закон ,разбира се това не се случи . Не искам да коментирам колко съм се ядосал,егати пародията .
Давайте идеи не се жалете :(
escapeluxor
Младши потребител

Мнениеот daria » 20 Дек 2006, 21:30

За кое електроразпределително дружество става въпрос. Те имат общи условия, но ми се струва, за нередно да променят титуляра на партидата, без съгласието на собственика.
daria
Младши потребител

Мнениеот escapeluxor » 20 Дек 2006, 23:09

За едно от подразделенията на небезизвестната "E.ON".
escapeluxor
Младши потребител

Следваща

Назад към Имотни казуси