начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Имам ли аз право на ползване.

Казуси за недвижими имоти

Имам ли аз право на ползване.

Мнениеот kalii » 02 Дек 2006, 00:04

Аз след като се разведох с мъжа ,загубих правото на ползване на къщата,защото съда я присъди на него.Аз съм съсобственик, но трябваше да напусна къщата.Сега обаче аз прехвърлих моята част на дъщеря си / която е от друг брак/ чрез дарение.Тя има ли право да живее в къщата и да я ползва или тя наследява и казуса,с който аз съм лишена,защото бившия ми съпруг не я допуска в имота.
kalii
Младши потребител

Мнениеот Nelinka » 02 Дек 2006, 00:58

ami vie ne mojete da prexvurlite pravo,koeto nqmate zatova du6terqvi nqma pravo na polzvane na imot pridobit po vreme na braka ot vas i supruga vi sled ,kato ne e negova du6terq :? potursete advokat
Nelinka
Нов потребител

Мнениеот kalii » 02 Дек 2006, 08:47

Но аз съм собственик на 1/2 част от къщата и тази част аз я дарявам чрез нотариус на дъщеря си.Това означава ли че пак няма право да се настани там, ако пожелае.
kalii
Младши потребител

Отговор

Мнениеот M.Georgieva » 02 Дек 2006, 10:24

Здравейте, след като дъщеря Ви има 1/2 ид.част от имота, то тя е съсобственик и притежава в тази част правото на собственост, владение и ползване върху имота. Естествено, че има право да използва имота до размера на своята ид.част. Ако бъде лишена от това си право, ще може да претендира обезщетение за лишаването й от правото да ползва имота според прават си.
M.Georgieva
Младши потребител

Мнениеот kalii » 02 Дек 2006, 10:59

Да, но аз нямам право на ползвател, въпроса ми е дали тя има като е получила това дарение, защото ние със бившия ми съпруг нямама делба на имота.
kalii
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 02 Дек 2006, 11:09

Не, не можете да ползвате имота, но на дъщеря Ви се дължи обезщетение.
n_ikito
Активен потребител

Назад към Имотни казуси