здравейте
обръщам се с молба за помощ и мнения по следния казус:совственик съм на апартамент по нотариален акт за дарение от 1993г.апартамента е дарен от дядо ми като той си запази правото на ползване.през цялото време до смъртта му през 2004г. аз се грижех за него и заплащах всички данъци и консумативи свързани с апартамента.апартамента е придобит от дядо ми и баба ми през 1983г. като обезщетение срещу очуждаване на недвижим имот. основанието по този акт е заповед по чл.100 от ЗТСУ като за същия е извършено и доплащане в брой тъй като оценката на апартамента е била по-висока от оценката на очуждения имот.през 1991г баба ми почива и завещава своята 1/2 част на дядо ми който в последстие ми го дарява.през 2001г.дядо ми завежда дело за обявяване нищожността на заповедите по чл.98 и чл.100 от ЗТСУ за сищия този имот.през 2004г.има влязло в сила решение на СГС с което двете заповеди са обявени за нищожни.през 2005г. аз получих писмо от кмета на общината на територията на която се намира апартамента да го освободя доброволно в противен случай ще бъда изнесена принудително в присъствие на полиция.писмото беше връчено на непълнолетния ми син в мое отсъствие.аз веднага пуснах жалба до районната прокуратура че заповед за принудително изваждане не ми е връчена и не мога да се защитя.наех адвокат който ме посъветва да заведем установителен иск по чл.97 и аз го послушах.придобивното основание по този иск е нотариалния акт за дарение.на първа инстанция искът бе отхвърлен като съдията е определил нотариалния акт на дядо ми и баба ми от 1983г за начално нищожен.в момента адвокатът ми по делото е обжалвал решението пред сгслаз имам идея да бъде започнато дело за придобиване по давност.моля ви за вашите мнения и коментари.благодаря предварително за времето и вниманието.
- Дата и час: 10 Яну 2025, 15:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
придобиване на апартамент общинска собственост по давност
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
придобиване на апартамент общинска собственост по давност
Последна промяна vanina65 на 22 Сеп 2006, 18:50, променена общо 1 път
- vanina65
- Потребител
Не разбирам защо дядо Ви е предявил иска за нищожност, след като през 2001г. той не е собственик на имота? И на какво основание му е призната активна легитимация?
Колкото до придобивната давност...хммм незнам - трябва да помисля!Казусът наистина е интересен, но пък за сметка на това е и доста сложен!Дано се включат и други колеги!
Успех!!!
Колкото до придобивната давност...хммм незнам - трябва да помисля!Казусът наистина е интересен, но пък за сметка на това е и доста сложен!Дано се включат и други колеги!
Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|