начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

моля дайте ми съвет: защита на собственост

Казуси за недвижими имоти

моля дайте ми съвет: защита на собственост

Мнениеот vili1 » 11 Авг 2006, 14:09

Бихте ли ми разяснили с какви способи и искове разполагам за да защитя собствеността си. Ситуацията е следната: съседът ми си направи парно, коете тече в моя двор и през зимата ми се създават проблеми. Благодаря на всички, които ще се опитат да ми помогнат. Имам още един въпрос: има ли някъде рагламентирано на какво разстояние от моя прозорец могат да минават въпросните тръби свързани с парното на съседа ми и как да се защитя?
vili1
Младши потребител

Мнениеот daris » 13 Авг 2006, 15:18

Имате две възможности - да се обърнете към общинската администрация по стоителен надзор - или областната такава, но ако се окаже, че парната инсталация е изпълнена по проект, чакането на отговор ще бъде безрезултатно.
Сигурния вариант е да предявите негаторен иск за преустановяване на неоснователните действия, които Ви пречат да упражнявате правото си на собственост - чл. 109 от Закона за собствеността. За това, ще Ви е нужен добър адвокат по вещно право.
daris
Младши потребител

Мнениеот vili1 » 14 Авг 2006, 22:39

Благодаря Ви много за помощта!
vili1
Младши потребител

Назад към Имотни казуси