начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Дарение на имот

Казуси за недвижими имоти

Дарение на имот

Мнениеот melska » 09 Авг 2006, 17:15

Здравейте,
Радвам се,че този сайт съществува и мога да попитам някой по-запознат с правната материя. Става въпрос за лозе от 1 дка точно, собственост на дядо ми( който е жив).Искаме дядо ми да прехвърли половината от мястото - 500 кв.м на баща ми, с цел аз и приятеля ми да строим къща на нея, от името на баща ми. Чух,че най-изгодно било прехвърлянето от дядо ми на баща ми да стане чрез дарение. Каква е процедурата и какви документи са ми необходими?Искаме точно определена част от имота и да можем да строим без да искаме разрешението на дядо ми(който после ще припише другите 500 кв.м на чичо ми, сигурно:)

Освен това, възможно ли е 500 кв.м да са самостоятелен парцел - заради планираното от нас строителство?

Благодаря предварително за отговорите!
melska
Нов потребител

Мнениеот emona » 09 Авг 2006, 18:29

Понякога и аз пиша в подобни форуми. Мисля, че те са от полза. Но когато става въпрос за такива сериуозни работи като строителство и други подобни спорд мен трябва да се обърнете към някоя адвокатска кантора. Независимо колко ще заплатите, проблемите които ще ви спести една консултация е безценно. Често чета мненията тук. Н според мен труда на адвокатите трябва да се уважава и да им се заплаща. Е, ако въпроса не е труден може и тук да " ви научат" каквод а направите като ви копират определени бланки..
Дококото знам, за да започнете да строите ви трябва документ от кметството - разрешение. За дарение такъв документ не ви трябва. Това го знам, защото скоро леля ми прави дарение. Дано не бъркам. Може по тази тема да се включи и някой адвокат и да ви даде безплатен съвет.
emona
Младши потребител

Мнениеот manol » 10 Авг 2006, 23:34

ако не е вилна зона не може да строите,а и мин.за парцел с трайни насаждения е 1 д.
manol
Младши потребител

трайни насаждения?

Мнениеот melska » 11 Авг 2006, 10:58

Парцелът е във вилната зона на Варна, но защо говорите за трайни насаждения :shock: 1 дка е парцелът, има малко лозе, малко плодови дръвчета, съвсем обичайни насаждения за лозе :roll: с правоъгълна форма, вход откъм пътя, откъм тясната страна, с пътека по средата по цялата дължина на лозето.
melska
Нов потребител

Назад към Имотни казуси