начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ДАРЕНИЕ НА МАЛОЛЕТЕН

Казуси за недвижими имоти

ДАРЕНИЕ НА МАЛОЛЕТЕН

Мнениеот pudis » 31 Юли 2006, 13:19

Имам извънбрачно малко дете на 5 години, което съм признал юридически. Искам да му прехвърля мое лично жилище, но не искам с него да се разпорежда майка му, докато детето е непълнолетно. Как да постъпя - чрез някакво дарение, завещание или под друга форма.Благодаря предварително
pudis
Младши потребител

Re: ДАРЕНИЕ НА МАЛОЛЕТЕН

Мнениеот mishi_83 » 31 Юли 2006, 13:47

pudis написа:Имам извънбрачно малко дете на 5 години, което съм признал юридически. Искам да му прехвърля мое лично жилище, но не искам с него да се разпорежда майка му, докато детето е непълнолетно. Как да постъпя - чрез някакво дарение, завещание или под друга форма.Благодаря предварително

Майката като законен представител на детето може да извършва всякакви действия на управление (примерно да го отдава под наем) в негов интерес! Действията на разпореждане с имота ако са възмездни и са в негов интерес се извършват с разрешение от районния съдия, а ако са безвъзмездни (примерно дарение) ще са нищожни - чл. 73 СК.
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот d_d » 31 Юли 2006, 14:18

Запазете си безвъзмездното право на ползване на имота. По този начин никой няма да има интерес да го купи, а също така и никоя банка няма да го приеме като обезпечение по кредит, тъй като апартамента ще върви в комплект с Вас. Правото може да бъде и ограничено във времето, но Ви препоръчвам да си оставите по-дълъг срок /в интерес на детето/ или пожизнено.
d_d
Потребител

Мнениеот d_d » 31 Юли 2006, 14:20

пропуснах нещо - горното следва да стане заедно със сделката по прехвърлянето на имота, а дали да изберете дарение или продажба, зависи и от това дали имате други деца. Най-долре се обърнете към адвокат.
d_d
Потребител

Мнениеот radini » 01 Авг 2006, 08:23

Дарение със запазено право на ползване. ПРОДАЖБА неможе - детето няма пари.
radini
Младши потребител

Назад към Имотни казуси