начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Неправомерно притежавана собственост

Казуси за недвижими имоти

Неправомерно притежавана собственост

Мнениеот desytka » 24 Юни 2006, 23:17

Здравейте,бих искала да ви попитам са следния казус-баща ми който дълги години е в чужбина ми прати пълномощно да управлявам негов имот-апартамент.Проблема е,че след смъртта на баба ми/майка му/ неговата сестра/леля ми/ влиза в апартамента отдава го под наем /в момента също там има наемател/ без да има никакви документи и права.Какви са стъпките които трябва да предприема при условие,че апартамента е сама негова собственост и тя неправомерно се разпорежда с него.Моля дайте ми съвет,кажете какви са мойте права и какво да предприема като действие.Предварително благодаря :)
П.С. Пълномощното е издържано по всички международни закони и е подпечатано от двете външни министерства на страните ... тоест аз имам перфектно направено пълномощно.
desytka
Нов потребител

Мнениеот tessa » 26 Юни 2006, 22:47

Няколко условия:
1.Баща Ви да разполага с документ за собственост на въпросния имот, който да го легитимира като едноличен собственик;
2.Пълномощното, с което разполагате да Ви дава правомощия да представлявате баща си пред съд за реализиране на негови права досежно имота;
3.Същото това пълномощно да Ви дава правото да преупъномощавате трети лица с правата по него и по-конкретно тези за представителството пред съдебни органи.

Ако са изпълнени тези условия, може да отидете при адвокат и да поискате след обясняване на цялата ситуация защита на правата на Вашия упълномощител, която най-вероятно ще бъде по реда на чл.108 от Закон за собствеността.
Аватар
tessa
Потребител

Назад към Имотни казуси