начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

ЖСК ИЛИ СЪКООПЕРАТОР МИ Е ДЛЪЖНИК

Казуси за недвижими имоти

ЖСК ИЛИ СЪКООПЕРАТОР МИ Е ДЛЪЖНИК

Мнениеот Питаща » 09 Дек 2005, 15:52

Здравейте!
Имам следното питане:Бях съкооператор в ЖСК,преди две години приблизително си получихме НА.По-време на стоителството Председателя на ЖСК сиситемно ни търсеше и искаше суми пари за съответните нужди по строежа.Имаше такива от съкооператорите които в момента не разполагаха с пари и техните нужди се оказа ,че председателя е покривал с наши средства,такива като нас които са давали в повече(разполагаме със съответните квитанции).Сега се оказва че на мен и на още един от съкооператорите се дължат пари,тези които сме надплатили и един от тези нередовни пладци не си е опаравил отношенията нито с нас нито с председателя на кооперацията.Към кого трябва да предявя иска,за какво ,по какъв начин?Обяснете ми как да си върна парите,заедно с другия ощетен или всеки по-отделно :?:
Питаща

Мнениеот Гост » 10 Дек 2005, 00:32

Както сте обяснили казуса искът трябва да бъде реално предявен срещу ЖСК.Обаче тъй като към момента всички са получили нотариалните са актове т.е. са правоприемници на ЖСК-то реални ответници ще бъдат всички съкооператори.Искът ще бъде за неоснователно обогатяване и трябва всеки от ощетените да предяви самостятелен иск. Възможен е и друг вариант- председателят на ЖСК да предяви иска директно срещу лицето което дължи а вие да встъпите в процеса като подпомагаща страна. Освен това си помислете председателят умишлено ли е постъпил та ка защото ако умишлено ви е нанесъл вреда ще носи наказателна отговорност. P.S.Извинете че няма запетайки не ми работи клавиша.
Гост

Мнениеот питаща » 12 Дек 2005, 18:26

искрено ви благодаря за компетентния отговор и ви извинявам за липсващата пунктуация:)Пожелавам Ви приятни празници и Дядо Коледа да ви подари нова клавиатура :)
питаща

Назад към Имотни казуси