начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

загубен НА, какво да правя?

Казуси за недвижими имоти

загубен НА, какво да правя?

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:23

при преместването ми от вилата на село, в града, сме загубили НА на къщата и нивите. Предполагам, че вече са в ръцете на недоброжелател. При положение, че личните ни карти са у нас /аз и съпругата ми сме собственици/, може ли да се случи нещо лошо. обадих се в полицията, но там казаха, че с нищо не могат да ни помогнат. какво следва да направя, за да предотвратя нежелана продажба. мога ли да извадя дубликат на НА и къде да подам молба.
Благодаря ви!
Гост

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:26

Заверен препис от акта можете да получите от местната служба по вписванията. А що се отнася до евентуална продажба зад гърба Ви - трябва да посоча, че обичайно имотната мафия се насочва към стари или нелечимо болни - въобще безпомощни - хора. Не че не е възможно да се случи и на Вас, но е по-малко вероятно - ако това е успокоение.
Успех!
Гост

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:34

имате предвид към районния съд по местонахождение на имота, нали? благодаря ви за успокоението
Гост

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:38

Службите по вписванията вече са подразделения на Агенцията по вписванията при министъра на правосъдието, но да - районът е този на местния районен съд.
Гост

Назад към Имотни казуси