начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Давност при иск

Казуси за недвижими имоти

Re: Давност при иск

Мнениеот ch3oh » 08 Сеп 2009, 12:25

Не се сещам за "практически" напътствия, особено след като съм "забравил" правното основание на иска... иначе обратен иск.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 08 Сеп 2009, 12:33

Нали не очаквате да Ви напишем защитата по казуса, който ме съмнява да е ученически казус? Помолих Ви да го напишете тук дума по дума- така, както са го задали, но Вие не ме послушахте. Повечето от пишещите тук не са имали интернет в студентските си години, сами са си писали необходимото и за целта са чели книги и ровили практика в библиотеките.
Колежке, дадохме ви много информация, вкл. и практика.
От съда се иска всичко, пък каквото даде. Съответно, използвате това от написаното по-горе, което е във Ваша полза. От тук нататък трябва да се справите сама, ако това е казус. Ако пък е дело и не се чувствате стабилна от към знания, не Ви съветвам да го водите сама.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот venilaif » 02 Окт 2009, 13:31

Здравейте

чета вашите мнения с голям интерес, защото това ме засяга лично,
въпросът ми е, а какво да прави купувачът в такъв казус ! Как той да си вземе парите !
venilaif
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 02 Окт 2009, 13:52

venilaif написа:Здравейте

въпросът ми е, а какво да прави купувачът в такъв казус ! Как той да си вземе парите !

Като си наеме адвокат, разбира се.

Всичко казано ТЕОРЕТИЧНО където и да е не може да се приложи 1:1 в едно производство. Всеки казус си има собствена специфика, която се установява от хората с опит в съответната материя.

Принципните неща не вършат никому работа. Дори мисля, че са във вреда на колегата, който се занимава с казуса. Когато клиентите проявят самоинициатива да се "образоват" по форуми и седянки и започнат да плямпат глупости най-много страда адвоката, който им движи нещата. Вярно е, че има недобросъвестни и некадърни адвокати, но... за съжаление живота е такъв.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 02 Окт 2009, 15:15

DEKAH написа:
venilaif написа:Здравейте

Като си наеме адвокат, разбира се.

Всичко казано ТЕОРЕТИЧНО където и да е не може да се приложи 1:1 в едно производство. Всеки казус си има собствена специфика, която се установява от хората с опит в съответната материя.

И при имотните дела винаги трябва да се прегледат конкретните документи, а не да се говори принципно и наизуст.
Най-общо казано, може да си вземе парите с иск за връщането на даденото без основание, каквото представлява плащането на цената на един имот, който не е бил собственост на продавача.
Чл. 55 от ЗЗД- Който е получил нещо без основание или с оглед на неосъществено или отпаднало основание, е длъжен да го върне.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Окт 2009, 17:27

:) Благодаря Ви, колеги, за добрата дискусия( сега Ви прочетох). Малко носталгично, но ме върнахте години назад. Хубаво е... :)

Е, не! Връщам се, за да кажа само- перфектно Беби! Синтезирала си толкова много, по такъв простичък начин.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 02 Окт 2009, 22:33

Съвсем незаслужена похвала, за две изречения на кръст :oops: Благодаря, Поли!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот tarboxx » 06 Окт 2009, 09:46

Относно препродажбата имайте предвид чл.88 ал.2 от ЗЗД.
tarboxx
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси