- Дата и час: 04 Дек 2024, 20:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СРЕЩУ ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ
|
|
Re: СРЕЩУ ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ
Много точен и нагледен пример. Благодаря,Донна.
Това ще нашето бъдеще, ако най-после не направим нещо.
Това ще нашето бъдеще, ако най-после не направим нещо.
- sstavrev
Ей Ставрев никой няма насила да ти вземе земята.Който има земя ако иска ще я продава ако иска ще си я държи.Но това сие негова работа, ти искаш да налагаш насилствено на хората да не си продават земята.За англичаните със средно незавършено си прав ама те ли са виновни че сме на тоз хал!И ако ги изгоним ще цъфнем и ще вържем така ли?Ама имат си пенсия хората купуват си земя в банановата република и си живеят живота, ами като местните маймунки не могат да си оправят държавата кой им е виновен.А дали не са против това да се продава земя на чужденци местните нашенски си феодали-мутри дето не виждам с какво са по добри от чуждите че да си ги пазим толкоз.Щото като дойдат чужденците в Велинград например и си купят земя и къщи няма да има как да ги рекетираш и да се правиш на велможа щото те си имат държава която им защитава интересите!
- zoroaster
хахахахахахахаха Зоро трябва да призная че си прав и ще се обоснова защо. България на запад не я познават, не знаят къде точно се намира, не знаят какво произвежда, имам в предвид, като се каже България почват да се оплитат между Румъния и Русия, накрая излиза една смесица от нищо и голяма доза от недоверие. Нашите продукти не се рекламират, туризмът ни също. В момента по евронуюз върви реклама на Румъния, като гледа човек ще се шашне, планини, манастири, ега ти рая. България нищо. Та искам да кажа, нашата работа е малко, да се пазим от тия дето не ни искат нищо защото не ни познават. Може и да се подиграваме колкото си искаме на англичаните, и на мен не ми хареса присмехулния тон на англииското предаване как са се справили със неудачите, но средния потребител е този, който може да разкаже за нас, да промени мнението. Защо сега лъвовете дето идват да "инвестират" чрез офшорки ги знаем. Средната класа ни липсва, италианците дето ходят на почивка в Гърция не могат ли да идват при нас. Дори и гореспоменатият репортаж да беше малко неприятен за мен, трябва да призная, че накрая приключиха с думите, че българия се превръща в Испания преди 15 години, когато купуваха там. Не ми се струва испанците да са я закасъли, напротив справят се по добре от други по развити държави в момент като този. Да се върнем към национализма, който аз деля на две групи - шовинизъм, който отрича всички останали култури и глобализация. Много по се придържам към втория вид- горда съм че съм българка, но не виждам защо трябва да се затварям и пазя от нещо, дето даже не се е сетило за нас, защото ние не сме се погрижили да се представим и рекламираме. Убедена съм, че прокламации от рода на заглавието на тази тема служат да избутат някой на пяната на политическата вълна, хорица дето са готови на всичко само и само да пробият. Срамно е да се използва национализмът за политически цели и проклами. А и както каза Зоро, нашите вече ги знаем. Както казах и аз преди това - земята се продава така или иначе. Съжелявам Ставрев но ще трябва да си намериш някоя друга темичка за политическия ти дебют, тази няма да издържи, защото е факт, който се случва и сега.
- Алесия
Скъпа, не членувам в никаква партия, нито имам намерение да правя в това за в бъдеще. Декларацията не е моя и не е на политическа организация.Но няма лошо наистина да се появи националистическа партия, която да защитава интересите на българите, включително да използват този въпрос,за да събудят най-после заспалия ни народ . Също така можеш да се заинтересуваш за Западна Европа и защо там националнистите печелят все повече и повече подкрепа. Нали не искаш да си затворена? Ако това не ти е приятно, си е твой проблем. Придържай се към глобализацията и скоро няма да имаш с какво да се гордееш.
Опасността не идва толкова от англичаните или от запад, а по-скоро от юг. А там ни знаят, знаят и земята ни. Ако пък ти знаеше защо германците в Саксония гласуваха за Националната партия щеше да ме разбереш. Между другото девизът им беше, "Който иска да остане германец".Но с твоето глобално мислене такива проблеми изглеждат дребни нещица.
Опасността не идва толкова от англичаните или от запад, а по-скоро от юг. А там ни знаят, знаят и земята ни. Ако пък ти знаеше защо германците в Саксония гласуваха за Националната партия щеше да ме разбереш. Между другото девизът им беше, "Който иска да остане германец".Но с твоето глобално мислене такива проблеми изглеждат дребни нещица.
- stavrev
- Потребител
хахахахах "националистическа партия" "интересите на българите" "заспалия народ" Ставрев връщаш ни 15 години назад, в навечерието на 90 те. От такива "намерения" имахме толкова "прекрасни приключения". Не се притеснявай за българския народ, който винаги се е оправял и преживявал. Няма да си ти да го спасиш, но може и да спечелиш, както спечелиха лидерите на националистическите партии оправяйки интересите на заспалия народ. И ти се наричаш националист???
Абсолютно съм против да коментирам националистическите движения в Европа и Русия, защото смятам че нямат корен в българския контекст. Не само в Германия, а и в Англия в определени региони печелят националистите. Поинтересувай се кои региони обаче, тези които имат безработица и емиграция. В Испания и Италия от 20 години се говори за федерализъм и все още до никъде не са стигнали. Искам да подчертая че става въпрос за определи региони в тези държави, с определени културни и икономически особености, които те моля да не се опитваш да "национализираш" на наш терен, защото е смешно. Наистина се надявам, че нямаш в предвид "оправяне" както го разбират руснаците скин хедс, които преди две седмици убиха едно 9 год. момиче от една от бившите републики наричайки я "мръсна емигрантка". Изкглежда че наистина в Русия е на мода преследването на граждани на бившите републики. Що се отнася за глобализацията, започнала преди и прекъсната от двете световни войни, бих казала че ако живееш с надеждата, че ще се спре, наистина ме учудваш. Най много да продължи без нас. Наистина ли си убеден, че с комуникациите, интернет и технологията от днес, може да се направи нещо друго??? Ако отговорът е "да" надявам се искренно да не си завършил икономика. Що се отнася до "юг" недей да се страскаш много от Турция. Като ни приемат в Европейския съюз ще стоят мирни, и ще се връщат да си вадят паспортите у нас. Вероятността да ги приемат е наистина малка, взето в предвид, че са 70 милиона и ще имат доста силно мнозинство в европарламента. Така че продължавам да не виждам, коя е часта дето те притеснява толкова много. Статии прочетени тук там за различни явления в други държави, без необходимия анализ на действителността, културните и икономически фактори.
Абсолютно съм против да коментирам националистическите движения в Европа и Русия, защото смятам че нямат корен в българския контекст. Не само в Германия, а и в Англия в определени региони печелят националистите. Поинтересувай се кои региони обаче, тези които имат безработица и емиграция. В Испания и Италия от 20 години се говори за федерализъм и все още до никъде не са стигнали. Искам да подчертая че става въпрос за определи региони в тези държави, с определени културни и икономически особености, които те моля да не се опитваш да "национализираш" на наш терен, защото е смешно. Наистина се надявам, че нямаш в предвид "оправяне" както го разбират руснаците скин хедс, които преди две седмици убиха едно 9 год. момиче от една от бившите републики наричайки я "мръсна емигрантка". Изкглежда че наистина в Русия е на мода преследването на граждани на бившите републики. Що се отнася за глобализацията, започнала преди и прекъсната от двете световни войни, бих казала че ако живееш с надеждата, че ще се спре, наистина ме учудваш. Най много да продължи без нас. Наистина ли си убеден, че с комуникациите, интернет и технологията от днес, може да се направи нещо друго??? Ако отговорът е "да" надявам се искренно да не си завършил икономика. Що се отнася до "юг" недей да се страскаш много от Турция. Като ни приемат в Европейския съюз ще стоят мирни, и ще се връщат да си вадят паспортите у нас. Вероятността да ги приемат е наистина малка, взето в предвид, че са 70 милиона и ще имат доста силно мнозинство в европарламента. Така че продължавам да не виждам, коя е часта дето те притеснява толкова много. Статии прочетени тук там за различни явления в други държави, без необходимия анализ на действителността, културните и икономически фактори.
- Алесия
Нещо не мога да схвана това тръшкане заради купуването на земя от чужденци...преди доста години Ботев е нарекъл подобни явления "смешен плач". Апропо, чужденците и сега си пазаруват земя "на килограм" чрез търговски дружества и благодарение на това доста "заспали българи" намират препитание, работейки в/за агенции за недвижими имоти...
Учудващо и за мен, но този път съм на едно мнение с Донка, и аз смятам, че такива сделки са нищожни на основание чл. 26, ал. 1, предл. второ (заобикаляне на закона)...само дето не се сещам за съдия, който би се произнесъл в този смисъл по предявен иск за прогласяване на нищожност...
Учудващо и за мен, но този път съм на едно мнение с Донка, и аз смятам, че такива сделки са нищожни на основание чл. 26, ал. 1, предл. второ (заобикаляне на закона)...само дето не се сещам за съдия, който би се произнесъл в този смисъл по предявен иск за прогласяване на нищожност...
- Mb}|{bT
Колеги, превърнахме се в подобие на комисията, която разглежда въпроса. Същите ще са и дебатите в Народното събрание.
- boba
Не знам защо,но предполагах,че ще напишеш нещо за скинхедс или пък за Хитлер. То всеки, който не мисли глобалистично като теб клони към терорист и нацист. Нали?
Ти си умно момиче, но просто при теб пропагандата си е свършила доста добре работата. Е, какво ,според теб в тия райони в Западна Европа,които гласуваха за националистите са ксенофоби и нацисти по рождение?Нещо не можах да разбера.
И въобще не искам някакво прехвърляне на техният национализъм на наша почва. Просто ти дадох пример,че хората почват да се осъзнават и да си търсят личния
/националния/ интерес, а не да вярват на празни лозунги.Естествено първи започнаха това, хората които най-много страдат от Новия ред.Запознай се добре с историята ни преди 1944 г.Да си чувала за организациите на легионерите, ратниците и бранниците? Ах,забравих те бяха фашисти и избиваха дечица.
Но какво да ти говоря за национализъм и защитаване на национални интереси ,то наистина е много смешно, скоро ние всички ще ставаме братя, съвсем скоро, а глобалистите мислят сега за теб и защитават твоя интерес...
Ти си умно момиче, но просто при теб пропагандата си е свършила доста добре работата. Е, какво ,според теб в тия райони в Западна Европа,които гласуваха за националистите са ксенофоби и нацисти по рождение?Нещо не можах да разбера.
И въобще не искам някакво прехвърляне на техният национализъм на наша почва. Просто ти дадох пример,че хората почват да се осъзнават и да си търсят личния
/националния/ интерес, а не да вярват на празни лозунги.Естествено първи започнаха това, хората които най-много страдат от Новия ред.Запознай се добре с историята ни преди 1944 г.Да си чувала за организациите на легионерите, ратниците и бранниците? Ах,забравих те бяха фашисти и избиваха дечица.
Но какво да ти говоря за национализъм и защитаване на национални интереси ,то наистина е много смешно, скоро ние всички ще ставаме братя, съвсем скоро, а глобалистите мислят сега за теб и защитават твоя интерес...
- stavrev
- Потребител
ААААА,забравих за Турция да напиша нещо. То и с тях ще стваме братя. Или както се изрази лицето Сакскобурготски,което е избрано на поста министър- председател на република България:"Членството на Турция в ЕС е много полезно за България, тъй като ние сме били част от Османската империя в продължение на 5 века". Та тази империя ,тъй като е "съединявала" много народности, е един вид модел на модерната глобализацията ,т.е. нещо много полезно. Следователно може и да се хараса на някои хора, свикнали да бъдат част от нещо толкова велико. Не знам защо обаче защо доста кръгове във Франция и Германия, включително и на Ширак и Шрьодер не им се харесва тази идея. Може би ти ще ми обясниш.
Между другото, ти препоръчвам да посетиш Министерството на земеделието на Република България, където НЕ СЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, а малкото останали българи там са наричани гяури.Също така гледай всеки ден в 17.10 ч. по БНТ как се нарушава Конституцията. Може би тези неща ще ти дадат представа какво ни очакава в новата глобалистична Европа.
Между другото, ти препоръчвам да посетиш Министерството на земеделието на Република България, където НЕ СЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, а малкото останали българи там са наричани гяури.Също така гледай всеки ден в 17.10 ч. по БНТ как се нарушава Конституцията. Може би тези неща ще ти дадат представа какво ни очакава в новата глобалистична Европа.
- stavrev
- Потребител
ааааа Сега схванах накъде и откъде. Ужасно съм ти благодарна за личните съвети. Не очаквах обаче "спец" като тебе по етническите въпроси да се отклони толкова в лична насока. Трябва да призная, че сбърках, не е за политически дебют твоето тръшкане, прекалено си обидчив за тоя занаят. То те било яд на турците. Лично аз се съмнявам, че Турция някога ще влезне в ЕС, но да оставим това на страна. Смешно е да се разклежда темата при положение че са факт в българската действителност от векова. Или мислиш че наистина си заслужава да последваме пътя на КосовоІ? Взе да става скучно, защото се отрепа да обиждаш партньорите си в дискусията, турците, политиката на България и т.н. и т.н. То бяхме нихилисти, отворени и хитлеристи, та незнам кво, сега се захвана и съвети да ни даваш. Не се притеснявай, владея 4 езика и мога да си позволя източници на информация, струва ми се недостъпни за теб. Да оставим настрана личния подход в един диалог. Така и не разбрах какво точно предлагаш по отношение на факта, че земата се продава и закона се заобикаля и сега?? Революция ли. Освен проклами, неясни примери и обиди нищо друго не стана ясно.
п.с. ставаше въпрос за руснаци в 2004 г. не за хитлеристи, самите те се определят като бойци за чиста руска раса, оставям на теб как да ги наречеш
п.с. ставаше въпрос за руснаци в 2004 г. не за хитлеристи, самите те се определят като бойци за чиста руска раса, оставям на теб как да ги наречеш
- Алесия
А, и Ставрев, преди да си успял да наречеш още веднъж процесът глобализация "отваряне" ти препоръчвам две четива. Забележи, че не ти давам личен съвет, а препоръчвам:
1.NBER Working paper Series "Aspects of global economic integration: outlook for the future" Martin Feldstein - Cambridge
2.CID Working paper "Geography and Economic Development" Gallup, Sachs, Mellinger - Harward
Ако имаш трудности в намирането с голямо удоволствие бих ти ги изпратила.
1.NBER Working paper Series "Aspects of global economic integration: outlook for the future" Martin Feldstein - Cambridge
2.CID Working paper "Geography and Economic Development" Gallup, Sachs, Mellinger - Harward
Ако имаш трудности в намирането с голямо удоволствие бих ти ги изпратила.
- Алесия
Що бе Ставрев, на луната ли ще я занесат чужденците тази неокопана,камениста,очукана,замърсена земя??? Я по добре да я купят барабар с нитрати,тежки метали и т.н. и да си я чукат о главите.......ния щом не можем да си я обработваме, а и нямаме с кво..... Евала ,Алесия ...я ми намери цитираните от теб произведенийца.
- Младежа
Donna,
няма никакъв способ тези сделки да бъдат обявени за нищожни, защото национална принадлежност на едно търговско дружество се определя според това на чия територия се намира регистърния съд в чиито търговски регистър е вписано дружеството. Чужденците регистрират в България своето търг. д-во в търг. регистър на Р. България, следователно дружеството е българско и съвсем спокойно може да закупува земя. Виж, едно хитро законодателно решение може да се приеме, като в Търговския закон се запише, че чуждестранно е търговското дружество, в което контролният пакет дялове или акции се държи от чуждестранни ЮЛ или ФЛ.
няма никакъв способ тези сделки да бъдат обявени за нищожни, защото национална принадлежност на едно търговско дружество се определя според това на чия територия се намира регистърния съд в чиито търговски регистър е вписано дружеството. Чужденците регистрират в България своето търг. д-во в търг. регистър на Р. България, следователно дружеството е българско и съвсем спокойно може да закупува земя. Виж, едно хитро законодателно решение може да се приеме, като в Търговския закон се запише, че чуждестранно е търговското дружество, в което контролният пакет дялове или акции се държи от чуждестранни ЮЛ или ФЛ.
- spenkow
- Младши потребител
Скъпа, написах ти че си жертва на пропагандата и веднага ми пращаш произведения на разни "изтъкнати" евреи. Защо само на евреи? Да не си расистка или нещо такова?
Виж , ако си българка, а не нещо друго, например от богоизбраните ,можем да продължим дискусията. Иначе не виждам смисъл. Не харесвам расистите.
Не съм специалист нито по икономика нито по етническите въпроси. Не владея 4 езика, само не мога да разбера защо се говори на турски в българско министерство, а българите там са нарачина гяури. Съща така защо по БНТ се нарушава Конституцията. Съвсем прости проблеми на един обикновен българин.. Ти така и ни каза нищо по тези въпроси, а се занима с моята личност.
Не мразя турците, напротив уважавам ги ,че си защитават интересите, но тяхните интереси сега просто не съвпадат с българските,т.е. с моите. Чист егоизъм,скъпа.
Не съм обиждал никой, просто констатирах,че е нихилизъм да се мисли по такъв начин за свещената българска земя. Това е моето субективно мнение. Ако си юрист може би ще разбереш разликата.Не можах да разбера за каква политика на България приказваш, то няма такава. В момента България се управлява от антибългарска върхушка, която провежда геноцид спрямо българите. Ако някой се обижда от тази констатация, много се радвам.
А против купуването на земя от чужденците, искам да не се премахва забраната в Конституцията и съответно да се прилага строг административен контрол против заобикалянето й. Какъвто би трябвало да има и сега, скъпа. Ако искаме България да продължи да съществува , а не да се изкупи на безценица това е решението.
Виж , ако си българка, а не нещо друго, например от богоизбраните ,можем да продължим дискусията. Иначе не виждам смисъл. Не харесвам расистите.
Не съм специалист нито по икономика нито по етническите въпроси. Не владея 4 езика, само не мога да разбера защо се говори на турски в българско министерство, а българите там са нарачина гяури. Съща така защо по БНТ се нарушава Конституцията. Съвсем прости проблеми на един обикновен българин.. Ти така и ни каза нищо по тези въпроси, а се занима с моята личност.
Не мразя турците, напротив уважавам ги ,че си защитават интересите, но тяхните интереси сега просто не съвпадат с българските,т.е. с моите. Чист егоизъм,скъпа.
Не съм обиждал никой, просто констатирах,че е нихилизъм да се мисли по такъв начин за свещената българска земя. Това е моето субективно мнение. Ако си юрист може би ще разбереш разликата.Не можах да разбера за каква политика на България приказваш, то няма такава. В момента България се управлява от антибългарска върхушка, която провежда геноцид спрямо българите. Ако някой се обижда от тази констатация, много се радвам.
А против купуването на земя от чужденците, искам да не се премахва забраната в Конституцията и съответно да се прилага строг административен контрол против заобикалянето й. Какъвто би трябвало да има и сега, скъпа. Ако искаме България да продължи да съществува , а не да се изкупи на безценица това е решението.
- stavrev
- Потребител
виж аз нямам нищо против някой чужденец да регистрира дружество у нас ,но това дружество да извършва дейност от това биха имали всички полза ,друг е въпроса че баба Х и дядо У учредяват такова само за да си закупят къща с двор това дружество е създадено с едничката цел заобикаляне на закона
- donna
- Старши потребител
"скъпа"???????!!!!!!!!!!!!!
Ставрев не си във форума на атакабг, успокой страстите.
Ставрев не си във форума на атакабг, успокой страстите.
- Алесия
Що бе и от това обръщение ли се обиждаш?Съвсем уважително е.
- stavrev
- Потребител
За останалото неясно изложение на Ставрев, оставам без коментар, така и нищо не се разбра, ту любов, ту омраза към тия турци под общ знаменател наречени "чужденци".Започна с "ти", мина на "скъпа", аз предпочитам да спра дотук, че кой знае как ще еволюират чувствата на г-н Ставрев. Що се отнася до какво искаш, и аз искам да има Дяло Коледа ма няма. Както каза Дона, регистрират се само за да купят имота, а ако се сложи ограничение за чуждестранното участие в бг дружества, можете да сте сигурни, че от следващия ден предприемчиви сънародници ще откриват фирми с тази цел.
- Алесия
"Що бе и от това обръщение ли се обиждаш?Съвсем уважително е."??????????? скъпа е уважително съобщение в един форум!!!!!!!!!!!! Ставрев съвсем ми обърка представите и във форумите и извън форумите. Почти толкова колкото още по неясните ти изявления във форума на атакабг, че само Костов ни е спасил от чуждестранната и турска напаст!!!!!!! И там успя да омотаеш народа с изказванията си, ма тука съвсем...........все пак някакво развитие има.......
- Алесия
Ами защо да не искам разни работи? Все пак не са толкова неосъществими като твоята мечта за дядо Коледа
Едно е собственикът да е дружество регистрано по българското законодателство и да се подчинява на нашите закони, друго е собствеността да е на ФЛ, нали? Нещо първото не им удобно и сега поправят "недостатъка". Ето това е цялата работа.
Едно е собственикът да е дружество регистрано по българското законодателство и да се подчинява на нашите закони, друго е собствеността да е на ФЛ, нали? Нещо първото не им удобно и сега поправят "недостатъка". Ето това е цялата работа.
- stavrev
- Потребител
|
|