начало

Анна Александрова отново оглави правната комисия Анна Александрова отново оглави правната комисия

Какви документи трябват за покупка на имот?

Казуси за недвижими имоти

Какви документи трябват за покупка на имот?

Мнениеот Попова » 29 Ное 2005, 10:25

Здравейте!
Предстои ми да купя имот, но нито аз нито продавачите знаем какво да правим. До тук са готови със скицата на къщата и данъчната оценка. Какво още трябва да направим?
Благодаря Ви предварително!
Попова

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 10:44

ами отидете при нотариус и той ще ви каже
Гост

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 11:55

Форумът е предназначен за обсъждане интересни теми и споделяне опита на колеги в определени проблемни области, не е трибуна за безплатна юридическа консултация по елементарни въпроси. За всяка подобна консултация се заплаща.
Гост

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 17:48

При това въпросът не е елементарен, защото аз се сещам поне за 15-тина възможни документа, които теоретично може да потрябват, в зависимост от случая. Та сега какво, да преписваме ръководството по нотариални действия ли? Или да си разменяме подвъпросчета до Нова година? То тогава ще трябва и нова данъчна оценка :lol:
Гост

отговор

Мнениеот Попова » 30 Ное 2005, 11:02

Аз се извиявам, ако с този въпрос съм засегнала някой. В никакъв случай не искам подробни обяснения. Има извадена скица, нотариален акт, данъчна оценка, но ми казаха, че трябва да извадя и накакъв документ, че имотът не е обременен. Така ли е?
Благодаря Ви!
Попова

Мнениеот аз » 30 Ное 2005, 11:30

Госпожо Попова, този документ се нарича "удостоверение за тежести" и можете да се снабдите с него от службата по вписванията при районния съд по местонахождението на имота, като за целта ще Ви бъде необходимо копие от документа за собственост на настоящия собственик и неговото ЕГН. Той е необходим за Вашата сигурност и спокойствие, защото е възможно имотът да е обременен с тежести-възбрани, ипотеки...
аз

Назад към Имотни казуси